Asigurarea obligatorie de locuinta

Protectie impotriva riscurilor catastrofice: cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Asigurarea obligatorie de locuinta

Potrivit legii 243/2013, toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Suma asigurata si prima de asigurare depind de tipul de structura a cladirii in care se afla locuinta.

In functie de aceasta, exista 2 Categorii de locuinte:

  1. Categoria Locuinte de tip A: locuinte cu structura de rezistenta facuta din beton armat, metal sau lemn, sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte material tratate termic si/sau chimic
  2. Categoria Locuinte de tip B: locuinte cu pereti exteriori construiti din caramida nearsa sau alte material netratate termic si/sau chimic..

Pentru mai multe informatii ne poti contacta la numerele de mai jos

021 201 91 00
0801 0801 08

De ce sa alegi o asigurare obligatorie de locuinta de la Allianz-Tiriac?

  • Transparenta

  • Protectie financiara

  • Extinderea protectiei financiare

  • Valabilitate

  • Cum cumpar?

Transparenta

Cunosti cu exactitate costul anual al asigurarii obligatorii de locuinta, pentru ca sumele asigurate si primele de asigurare sunt fixe si depind de tipul de structura a cladirii:

  • 20.000 Euro suma asigurata si 20 Euro prima de asigurare anuala pentru Locuintele de Tip A - locuintele cu structura de rezistenta facuta din beton armat, metal sau lemn, sau cu pereti exterior din piatra, caramida arsa sau alte material tratate termic si/sau chimic
  • 10.000 Euro suma asigurata si 10 Euro prima de asigurare anuala pentru Locuintele de tip B - locuintele cu pereti exteriori construiti din caramida nearsa sau alte material netratate termic si/sau chimic

Protectie financiara

Asigurarea obligatorie de locuinta – PAD ofera protectie financiara doar in cazul producerii riscurilor catastrofice de cutremur, inundatii si alunecari de teren, in limita unei sume asigurate fixe ce nu acopera, in majoritatea cazurilor, valoarea integrala a locuintei.

Extinderea protectiei financiare

Extinderea protectiei financiare si includerea in asigurare a celorlalte riscuri ce pot ameninta locuinta se pot realiza prin contractarea asigurarii facultative de locuinta .

Valabilitate

Polita de asigurare obligatorie a locuintei se incheie pentru o perioada limitata - 1 an calendaristic.

Cum cumpar?

Polita de asigurare obligatorie a locuintei PAD poate fi achizitionata la orice sucursala Allianz-Tiriac.

Newsletter
Allianz-Tiriac

Newsletterul Allianz-Tiriac este sursa ta gratuita de informare care iti aduce in fiecare luna informatii valoroase.
Usor de citit, usor de inteles si fara jargonul tehnic.

Abonare Newsletter

Agentiile noastre

Infoline

Ne poti contacta la unul dintre numerelede telefon de mai jos:

0801 0801 08tarif redus apelabil doar din reteaua Telekom

021 20 19 100tarif normal apelabil din toate retelele

Program::
Luni-Vineri 08:00 | 20:00

Trimite-ne mesajul tau

Campurile (*) sunt obligatorii.

Declar ca datele incluse in aceasta fisa sunt reale si in conformitate cu informatiile de care dispun. Sunt de acord ca datele mele sa fie prelucrate si sa intre in baza de date a companiei Allianz-Tiriac Asigurari S.A. La cererea mea scrisa, Allianz-Tiriac Asigurari S.A. se obliga sa actualizeze, sa stearga sau sa ma informeze despre datele mele personale prelucrate conform dispozitiilor Legii 677/ 2001 modificate.

sa primesc materiale informative de la Allianz-Tiriac Asigurari S.A. prin mijloacele de comunicare preferate. Allianz-Tiriac Asigurari S.A. este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub nr. 779. Informatii detaliate privind drepturile persoanelor vizate sunt afisate la sediile Allianz-Tiriac Asigurari si pe www.allianztiriac.ro.

Cererea dumneavoastra a fost inregistrata cu succes!