Construim incredere pentru viitor

Cu peste 126 de milioane de clienti, Allianz este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si cel mai valoros brand de asigurari din lume, iar Allianz-Tiriac il reprezinta cu mandrie in Romania.
Suntem onorati sa fim in aceasta pozitie, dar in acelasi timp suntem constienti ca responsabilitatea noastra merge dincolo de activitatea de zi cu zi, iar construirea un viitor mai bun, sustenabil,
sunt in ADN-ul misiunii noastre “We secure your future”.

Credem cu tarie ca responsabilitatea sociala inseamna mai mult decat sponsorizari sau donatii. In vizunea Allianz-Tiriac responsabilitatea sociala inseamna integrarea voluntara a principiilor si practicilor de CSR in activitatea de afaceri si in relatiile cu toti partenerii. Asadar, valori precum responsabilitate, cooperare, integritate si incredere sunt fundamentale pentru noi ca echipa si guverneaza toate actiunile noastre. 

Piloni principali

clima
Limitarea incalzirii globale si atenuarea schimbarilor climatice reprezinta o prioritate pentru Allianz si Allianz-Tiriac. Actionam activ pentru ca protectia mediului sa fie o parte integranta a activitatii noastre. Ne stabilim obiective pe termen lung in ceea ce priveste indicatorii de mediu rezultati din operatiunile proprii - avand in vedere obiectivul Acordului privind schimbarile climatice de la Paris - de a limita cresterea temperaturii ca urmare a incalzirii globale si de a permite o tranzitie echitabila catre o economie cu emisii scazute de carbon.
impact social
Convingerea noastra este ca afacerile pot prospera doar ca parte a unei societati echitabile si incluzive. De aceea, ne implicam pe termen lung in proiecte care ne permit cu adevarat sa facem diferenta in comunitate.
guvernanta
In calitate de asigurator si investitor responsabil si administrator de active, incorporam sustenabilitatea in modul nostru de afaceri pentru a gestiona riscurile si a capta oportunitatile. La nivel global Allianz conduce industria de asigurari in modul in care ia in considerare problemele de mediu, sociale si de guvernanta (ESG*).

Parteneriate si initiative strategice

  • Anticipam riscurile unui climat in schimbare, avem grija de clientii nostri si ii sustinem financiar in momentele vulnerabile
  • Prin produsele si serviciile pe care le oferim ne ajutam clientii sa identifice si sa gestioneze riscurile si oportunitatile aduse de schimbarile climatice. Ne protejam clientii si ii consiliem cu privire la modul de reducere a riscurilor si de minimalizare a daunelor, despagubindu-i in acelasi timp pe cei care au suferit pierderi.
  • Nu finantam modele de afaceri bazate pe carbune si nu mai preluam in asigurare centrale electrice pe carbune si camine de carbune
  • Ne-am mutat sediul central intr-o cladire verde – Tiriac Tower - certificata LEED Platinum, ce atesta impactul redus asupra mediului si consumul redus de resurse. 
  • Am implementat fluxuri operationale de ofertare si achizitie, precum si de solutionare a daunelor 100% digitale pentru cele mai solicitate produse de asigurare
clima
impact social
  • Ajutam la construirea de comunitati rezistente. Investim deja de ani buni in tineri, sustinem incluziunea sociala si educatia copiilor din medii defavorizate prin parteneriatul cu SOS Satele Copiilor.Promovam sanatatea si bunastarea pentru toate varstele
  • Incurajam viata activa si sportul. Implicarea noastra in sustinerea sportului si a performantei sportive este deja o traditie. Suntem mandri sa fim asiguratorul oficial al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si al Comitetului National Paralimpic.
  • Sustinem financiar mobilizarea extraordinara a Fundatiei Polisano pentru salvarea vietilor copiilor cu marformatii cardiace grave si programele de terapie recuperatorie pentru copiii cu probleme locomotorii si posibilitati financiare limitate desfasurate de KinetoBebe.
  • Oferim acces la servicii medicale de rutina prin platformele noastre de telemedicina (disponibile in pachetele de asigurare de sanatate) care permit consultarea profesionistilor din domeniu printr-un singur apel telefonic sau mesaj scris (SMS/Whatsapp, etc.). Eliminam astfel ingrijorarile inutile ale clientilor si oferim o alternativa de acces la expertiza medicala in locul informatiilor neavizate de pe internet.
Ne angajam sa integram sustenabilitatea in toate activitatile noastre - de la modul in care ne conducem afacerea pana la solutiile de asigurare oferite, investitiile si managementul activelor. Pentru toate domeniile, avem un set de indicatori care urmaresc performanta sustenabilitatii in cadrul afacerii noastre.
guvernanta