Protectie impotriva dezastrelor naturale

Potrivit legii 260/2008 modificata si republicata, toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID)
  • Protectie financiara doar in cazul producerii riscurilor catastrofice de cutremur de pamant, inundatii si aluviuni si alunecari sau prabusiri de teren ca fenomene naturale, in limita unei sume asigurate fixe ce nu acopera, in majoritatea cazurilor, valoarea integrala a locuintei
  • Extinderea protectiei financiare si includerea in asigurare a celorlalte riscuri ce pot ameninta locuinta si bunurile prin contractarea unei asigurari facultative de locuinta My Home.

Ai la dispozitie un proces simplu si rapid
de solutionare a daunei

Notificarea daunei: online sau prin telefon
Autoconstatarea si plata rapida a daunelor
Despagubirea daunelor

Intrebari frecvente

Polita de asigurare obligatorie a locuintei (PAD) poate fi achizitionata exclusiv prin intermediul reprezentantilor de vanzari Allianz-Tiriac. Achizitia online este destinata doar pachetelor compuse din asigurarea facultativa a locuintei, My Home, impreuna cu asigurarea obligatorie PAD.

Producerea unui eveniment acoperit prin polita de asigurare pentru locuinta Allianz-Tiriac trebuie anuntata catre Centrul de daune:

  • In cel mult 24 de ore de la constatare, in caz de furt
  • In cel mult 5 zile lucratoare, in cazul producerii celorlalte tipuri de daune.
  • In cazul producerii unei daune, trebuie sa identifici si sa inlaturi cauzele acesteia si sa iei masurile necesare pentru a limita extinderea pagubelor
  • In cazul producerii unui dezastru natural (cutremur, inundatie sau alucecare de teren) contacteaza institutiile apropiate de locul producerii acestuia. Acestea vor constata, vor declara starea de dezastru si vor delimita zonele de calamitate pentru orice eveniment cuprins în riscurile asigurate. Autoritatile carora trebuie sa te adresezi sunt: unitatile judetene I.S.U. si primaria localitatii unde se afla locuinta asigurata, prin Serviciul Voluntar de Situatii de Urgenta S.V.S.U./ Comitetul Local de Situatii de Urgenta C.L.S.U.
  • De asemenea, trebuie sa pastrezi bunurile afectate, pentru ca reprezentantii autoritatilor si ai Allianz-Tiriac sa poata face constatarile necesare.
alt

Documente utile

alt
Formulare de notificare dauna, cereri de despagubire si alte documente utile