• O alternativa la scrisoarea de garantie bancara
  • Cresterea lichiditatilor ca urmare a deblocarii sumelor retinute din facturi de catre beneficiari
  • Deblocarea garantiilor mobiliare, imobiliare si/sau banesti constituite in favoarea bancilor in contul scrisorilor de garantie bancara.

O asigurare potrivita pentru afacerea ta

man with giant watch
Progresul afacerilor necesita stabilitate financiara si garantia ca investitiile sunt in siguranta, indiferent de factorii externi ce le pot influenta negativ
man looking at charts
Pentru a te proteja in astfel de situatii neplacute este necesar sa fii asigurat
man leaning back
Asigurarea de garantii contractuale iti ofera protectie financiara si suport pentru dezvoltarea afacerii tale

Vrei sa notifici un eveniment neprevazut?

Intrebari frecvente

Asigurarile de garantii de tipul celor emise de Allianz-Tiriac nu afecteaza in niciun fel capitalul de lucru sau facilitatile de imprumut ale companiilor asigurate.

Spre deosebire de acestea, garantiile emise de catre banci sunt intotdeauna contragarantate cu depozite colaterale, garantii materiale, cesiune de creante sau sunt incluse in facilitatile de creditare ale companiei solicitante, ceea ce inseamna bani blocati. De asemenea, toti banii blocati sunt si garantiile constituite sub forma retinerilor din valoarea lucrarilor executate. Garantiile asigurative sunt o alternativa viabila la garantiile constituite prin blocarea de bani sau blocarea de contragarantii materiale (gajuri/ ipoteci) care ar putea fi utilizate pentru obtinerea de surse de finantare suplimentare.  

  • bonitatea / solvabilitatea societatii comerciale garantate
  • capacitatea societatii comerciale de buna executie a contractului pentru care solicita garantia/bond-ul.

Alternativa la garantiile bancare, garantiile Allianz – Tiriac sunt echivalente cu angajamentele de plata bancare.

De aceea, emiterea garantiilor se face in urma unei analize echivalente cu analiza riscului de creditare (analiza situatiei economico-financiare a societatii comerciale solicitante, a conditiilor de executare a contractului de baza pentru care se solicita garantia si a contragarantiilor propuse a fi constituite in favoarea Allianz – Tiriac), in conditii de riscuri minime.

Daca in urma analizei de risc rezulta ca sunt intrunite conditiile de emitere a garantiei/ garantiilor solicitate, se vor negocia conditiile de pret si contragarantare. Cotele de prima aplicabile variaza in functie de tipul garantiei, perioada de garantare, solvabilitatea/bonitatea clientului garantat, riscul afacerii si tipul/marimea/calitatea contragarantiilor (garantiile colaterale constituite de client).