Avertisment: utilizați un browser învechit,, vă rugăm să treceți la un browser mai modern, cum ar fi Chrome, Firefox sau Microsoft Edge.

Allianz-Tiriac si UniCredit Bank lanseaza o asigurare de viata

cu investitii pe pietele internationale
Incepand cu luna februarie 2021, clientii UniCredit Bank au la dispozitie Premium Invest, un nou produs de asigurare de viata cu componenta de investitii, in euro, dezvoltat de Allianz-Tiriac in baza parteneriatului strategic cu banca. Clientii care achizitioneaza produsul Premium Invest au astfel posibilitatea de a investi prima de asigurare in oricare dintre cele trei programe cu clase de risc diferite – scazut, scazut spre mediu si mediu - gestionate de Allianz-Tiriac. Acestea acceseaza fonduri Amundi, unul dintre cei mai mari administratori de active financiare din lume (conform IPE “Top 500 asset managers”). In functie de clasa de risc, cele trei programe includ investitii in actiuni, obligatiuni, titluri sau depozite de pe piata monetara. 
Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Tiriac Asigurari: „Premium Invest raspunde cerintelor clientilor in contextul actual: simplitate, transparenta si siguranta. Am dezvoltat produsul in baza parteneriatului strategic cu UniCredit pentru a fi  adresat clientilor care cauta alternative pentru investitii sau solutii de diversificare pe pietele internationale, dar si protectie in cazul unui eveniment neasteptat, datorita asigurarii de viata. Prin intermediul Premium Invest, clientii nostri beneficiaza, la costuri optime, de expertiza unuia dintre cei mai mari administratori de active din lume – Amundi, si de siguranta oferita de Allianz-Tiriac - reprezentantul in Romania al celui mai valoros brand de asigurari din lume.”
Antoaneta Curteanu, Vicepresedinte Retail, UniCredit Bank: „Vrem sa venim in intampinarea clientilor nostri interesati de alternative de investire a lichiditatilor pe care le detin in euro si, prin Premium Invest, le punem la dispozitie programe investitionale care nu sunt altfel disponibile pe piata din Romania. Impreuna cu cei doi parteneri strategici ai grupului UniCredit, compania de asigurari Allianz-Tiriac si administratorul de fonduri Amundi, oferim astfel un produs care raspunde atat interesului din ce in ce mai crescut pentru produsele de asigurare de viata, cat si contextului in care dobanzile sunt in continua scadere pentru depozitele bancare, iar oferta in valuta este relativ limitata.”
Florin Dolea, CEO, Amundi Romania: „Suntem bucurosi sa fim alaturi de partenerii nostri Allianz-Tiriac si UniCredit Bank, produsul propus avand un ridicat nivel calitativ. Premium Invest combina componenta de asigurare de viata  cu o componenta investitionala ce permite clientilor acces la o gama de fonduri multi-active exclusiviste, cu performante remarcabile pe plan international”

Pentru produsul Premium Invest, prima de asigurare se plateste o singura data, la inceputul contractului, si este de minimum 2.000 de euro. Mecanismul de investitii este simplu si flexibil, astfel incat clientii pot investi oricand pe parcursul contractului sume suplimentare pana la un plafon maxim de 500.000 de euro. In plus, oricand pe parcursul derularii contractului de asigurare, acestia pot transfera unitati de cont intre cele trei programe investitionale, pot schimba contractantul si beneficiarul/beneficiarii asigurarii.

De asemenea, in cazul in care apare o nevoie imediata de lichiditati, pot rascumpara partial sau total valoarea contului pe durata contractului (conform conditiilor contractuale).

Fiind o asigurare de viata, Premium Invest are o componenta de protectie financiara, prin intermediul sumei asigurate in caz de deces din accident sau boala. In cazul producerii riscului asigurat, pentru persoanele asigurate cu varsta de pana in 75 de ani, beneficiarii primesc atat suma asigurata, stabilita la 10% din valoarea contului, cat si suma acumulata din investitii, dar nu mai putin decat valoarea primelor platite. Pentru persoanele asigurate de peste 75 ani, se acopera doar riscul de deces din accident, suma asigurata fiind tot 10% din valoarea contului, la care se adauga suma acumulata din investitii. In caz de deces din boala, indemnizatia va fi egala cu suma acumulata din investitii.

Mai multe informatii despre produsul Premium Invest sunt disponibile pe www.allianztiriac.ro si www.unicredit.ro. 

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 25 de ani. Succesul Allianz-Tiriac sta in echipa de peste 4.000 de profesionisti care se afla in spatele fiecarei reusite a companiei.  Responsabilitatea, cooperarea, integritatea si increderea sunt valorile care ne definesc. 

 

Departament comunicare
Pentru informatii suplimentare:
contact.presa@allianztiriac.ro
Iti oferim suport