Fundatia Olimpica Romana si Allianz-Tiriac sustin 30 de copii printr-o bursa lunara

Fundatia Olimpica Romana si Allianz-Tiriac Asigurari au dat startul editiei cu numarul sapte a programului Bursele de performanta Allianz-Tiriac. Astfel, 30 de tineri sporitivi cu rezultate exceptionale, dar care intampina dificultati financiare in pregatirea pentru performanta, vor beneficia de o bursa lunara in perioada aprilie 2022 – martie 2023.
Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Tiriac: “In spatele oricarei medalii sau competitii castigate este intotdeauna un efort imens. Vorbim de timp investit, disciplina, sacrificiu, dar si sustinere financiara. Prin parteneriatul cu Fundatia Olimpica Romana, Allianz-Tiriac investeste in tinerii talentati si ambitiosi carora incercam sa le luam o parte din obstacolele care le stau in drumul catre performanta. A fi alaturi de ei este pentru noi o responsabilitate pe termen lung si o mandrie. De peste 28 de ani investim in performanta si intr-un viitor mai bun, iar lumea sportului este o intotdeauna o inspiratie pentru noi.”
Ion Alexandru Tiriac, Presedinte al Fundatiei Olimpice Romane: „Consider ca performanta trebuie sa fie legata de vointa, dedicare si talent. Din acest motiv, bursele acordate prin proiectul Fundatiei Olimpice Romane in parteneriat cu Allianz-Tiriac inlatura criteriul financiar pentru sportivii care ne-au dovedit in multiple ocazii ca locul lor este pe teren, in competitie. Le suntem alaturi pentru a sustine sportul si performanta, iar ei ne rasplatesc, la randul lor, prin determinare si rezultatele echipei pe care astfel o alcatuim. Invitam mediul privat sa se alature acestui tip de actiuni prin sprijinirea entitatilor si fundatiilor locale cu ale caror valori si activitati se identifica. Scopul este acela de a readuce sportul si performanta la nivelul si statutul pe care l-au inregistrat in trecut in Romania. Reamintesc ca fara sport nu putem avea o societate sanatoasa, ne pierdem din identitate si ratam ocazii care ne pot insufla bucurie si mandrie nationala.”

De la lansarea programului, in 2015, pana in prezent, 160 burse de performanta au fost acordate de Allianz-Tiriac si Fundatia Olimpica Romana. Cu ajutorul sumelor acordate, tinerii sportivi au putut sa-si sustina o parte din cheltuielile cu echipamentul si deplasarile la competitiile sportive.

In perioada derularii programului, tinerii sustinuti de Allianz-Tiriac au reusit sa obtina 414 medalii de aur, 296 medalii de argint, 163 medalii de bronz si au stabilit 22 recorduri nationale.

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 25 de ani. Succesul Allianz-Tiriac sta in echipa de peste 4.000 de profesionisti care se afla in spatele fiecarei reusite a companiei.  Responsabilitatea, cooperarea, integritatea si increderea sunt valorile care ne definesc.

Despre Fundatia Olimpica Romana

Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata. Spiritul si valorile olimpice reprezinta fundamentul Fundatiei Olimpice Romane. Principalele valori care ghideaza fundatia atat in proiectele desfasurate, cat si prin partenerii cu care colaboreaza sunt respectul, excelenta si prietenia.