Allianz-Tiriac si Fundatia Tiriac organizeaza prima competitie internationala de hochei pentru juniori din Romania

In perioada 17-19 iunie 2022, Patinoarul Allianz-Tiriac Arena gazduieste primul turneu international de hochei pentru juniori din Romania, intitulat Allianz-Tiriac International Trophy. Turneul este organizat de Fundatia Tiriac in parteneriat cu Allianz-Tiriac, reprezentantul in Romania al celui mai valoros brand de asigurari din lume.

Pe parcursul celor trei zile, 24 de echipe de hochei, incadrate la categoriile de varsta U6, U8, U10 si U12, din Bulgaria, Slovacia si Romania vor lua parte la competitia internationala de anvergura.

Actiunea aduce pe gheata patinoarului peste 200 de hocheisti juniori, baieti si fete, care isi vor demonstra abilitatile sportive si vor concura pentru premiile puse la dispozitie. Fiecare echipa castigatoare din categoria sa de varsta va primi un voucher valoric prin intermediul caruia membrii sai isi vor putea achizitiona echipamente sportive.

Ion Tiriac: “Aceasta competitie reprezinta un moment extraordinar pentru hocheiul romanesc si pentru juniorii participanti. Este un eveniment sportiv de amploare, extrem de asteptat de echipele participante. Aducem pe gheata copii talentati care au muncit mult pentru a ajunge la un turneu international, iar experienta dobandita in cadrul competitiilor cu siguranta ii va ajuta sa devina mai buni. Aceasta va fi prima editie a turneului, dar cu siguranta vom continua sa il organizam si in anii viitori, pentru ca ofera incredere hocheiului romanesc.”
Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Tiriac: “Allianz-Tiriac iubeste sportul, iar performanta si sustinerea ei sunt in ADN-ul nostru. Investim in sport si in copiii talentati si ambitiosi pentru ca ei sunt Romania de maine. Prin ei avem sansa de a construi un viitor mai bun, mai sanatos, mai incluziv, mai asigurat. Nu putem rata sansa ca alaturi de Fundatia Tiriac, de care ne leaga valori si aspiratii comune, sa fim pionieri in organizarea unui turneu de hochei international in Romania. Le uram succes tuturor copiilor!”
Prima editie a competitiei internationale de hochei pentru juniori ”Allianz-Tiriac International Trophy” este organizata cu sprijinul Federatiei Romane de Hochei pe Gheata.
Alexandru Halauca, Presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata: „Federatia Romana de Hochei pe Gheata s-a alaturat cu bucurie acestui demers. Este o competitie asteptata de cluburile de hochei juniori din Romania, gazduita intr-o locatie sportiva ce ofera conditii de joc la nivelul standardelor internationale. Turneul este unul extrem de important si este de admirat si de apreciat ca mediul privat sprijina astfel de competitii pentru copii. Numarul mare de echipe din Romania inscrise in concurs imi ofera incredere ca avem o baza importanta pentru viitoarele talente ale sportului pe gheata. Toti copiii inscrisi vor beneficia de o experienta importanta in formarea lor sportiva si ii felicit in avans pentru participare.”

Echipele externe care vor participa la “Allianz-Tiriac International Trophy” sunt: HK Poprad din Slovacia la categoriile de varsta U10 si U12 si Hockey club NSA din Bulgaria la categoriile de varsta U8, U10 si U12.

Din partea Romaniei vor participa echipe de hochei din Targu Mures (Jegesmedvék U8), Galati (Dunarea Galati U12), Ploiesti (Olimpia Ploiesti U6, U8, U10 si U12) si Bucuresti (Husky U6, U8, U10 si Triumf Bucuresti U6, U8, U10 si U12). Totodata, in cadrul turneului vor performa si echipele sustinute de Fundatia Tiriac: Simona Halep (U6), Skoda (U6), Fundatia Olimpica Romana (U6), Allianz-Tiriac (U8), Dedeman (U10) si Allianz-Tiriac (U12).

In ziua de vineri, 17 iunie, pe gheata Patinoarului vor disputa meciuri echipele incadrate la categoria de varsta U6, iar sambata si duminica vor concura echipele de la categoria de varsta U8, U10 si U12.

Fundatia Tiriac si Allianz-Tiriac asigura pentru echipele de hochei din Bulgaria si Slovacia cazare, masa si logistica necesara desfasurarii turneului.

Competitia se desfasoara cu acces gratuit pentru publicul larg, in limita locurilor disponibile, la Patinoarul Allianz - Tiriac Arena, situat la adresa Drumul Garii Odai, numarul 7, Otopeni. Publicul este asteptat in data de 17 iunie in intervalul orar 10:00-16:00, iar in zilele de 18 si 19 iunie de la 10:00 la 17:00. . 

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 25 de ani. Succesul Allianz-Tiriac sta in echipa de peste 4.000 de profesionisti care se afla in spatele fiecarei reusite a companiei.  Responsabilitatea, cooperarea, integritatea si increderea sunt valorile care ne definesc. 

 

Patinoarul Allianz-Tiriac Arena este singurul patinoar din zona Bucuresti-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internationale si in acord cu indicatiile Federatiei Internationale de Hochei. Principalul sau scop este incurajarea practicarii sportului in randul copiilor, tinerilor si sprijinirea echipelor sportive in atingerea celor mai inalte performante.

Detalii despre patinoar pot fi accesate la adresa https://fundatiaiontiriac.ro/proiecte/patinoarul-allianz-tiriac-arena/ sau in pagina de facebook

Departament comunicare
Pentru informatii suplimentare:
contact.presa@allianztiriac.ro
Iti oferim suport