Allianz-Tiriac Asigurari incheie
primii 25 de ani de existenta
cu rezultate solide

Asigurarile de viata si sanatate au devenit a doua cea mai importanta linie de business:

• Peste 212,000 de clienti cu asigurari de viata si sanatate
  • Asigurarile de viata, sanatate, agricole si de locuinta, cele mai ridicate ritmuri de crestere
  • Peste 3,1 milioane de lei despagubiri platite clientilor in fiecare zi lucratoare din 2019
  • In 2019 impactul total in economie a depasit 1,1 miliarde de lei

Allianz-Tiriac Asigurari a inchis anul 2019, cel de al 25-lea an de existenta, cu prime brute subscrise de 1,37 miliarde de lei, in crestere cu 3,6% fata de 2018 si cu un profit operational de aproximativ 134 milioane de lei.

In 2019 Allianz-Tiriac a continuat sa faca pasi fermi in schimbarea structurii portofoliului. Astfel, vanzarile de asigurari de viata si sanatate au depasit vanzarile de asigurari RCA si au devenit a doua cea mai importanta linie de business, dupa segmentul Casco.

Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Tiriac: “Am celebrat primii 25 de ani de existenta ai Allianz-Tiriac prin continuarea cresterii responsabile, solide si profitabile, prin investitii in simplificarea produselor si imbunatatirea serviciilor in beneficiul clientilor, angajatilor si partenerilor nostri. Acest lucru ne-a permis sa intoarcem in economia romaneasca in 2019 peste 1,1 miliarde de lei. Ii asigur pe clientii si partenerii nostri ca indiferent de situatie Allianz-Tiriac ramane o ancora care le va da forta si increderea sa mearga mai departe.

In aceste momente dificile sanatatea clientilor, partenerilor, angajatilor si colaboratorilor nostri este prioritatea zero si am luat toate masurile pentru ca ea sa fie protejata. Tocmai din aceasta ratiune, Allianz-Tiriac isi desfasoara activitatea exclusiv online in aceasta perioada, toate serviciile noastre fiind complet operationale. Le multumesc colegilor si partenerilor pentru mobilizarea exemplara si pentru toate eforturile pe care le depun permanent”.

Asigurarile de viata, sanatate, locuinta si cele agricole au inregistrat cele mai mari ritmuri de crestere in 2019. Asigurarile de viata au crescut cu peste 13% anul trecut in portofoliul Allianz-Tiriac, dublu fata de ritmul de crestere al pietei, in timp ce asigurarile de sanatate s-au majorat cu peste 20%.

Allianz-Tiriac a ajuns la peste 212.000 de clienti cu asigurari de viata si sanatate in portofoliu la finalul anului trecut.

Adriana Matache, director general adjunct al Allianz-Tiriac: “Numarul clientilor care au incheiat o asigurare de viata la Allianz-Tiriac a crescut in 2019 cu 41%, fata de 2018. Aceasta dinamica ne bucura si ne da incredere ca tot mai multi romani isi vor asigura ceea ce au mai de pret: viata si familia. Evenimentele din jurul nostru ne fac sa reflectam mai mult la ceea ce conteaza cu adevarat in vietile noastre. Asigurarile de viata si sanatate reprezinta cel mai eficient mod prin care ii putem proteja pe termen mediu sau lung atat pe clientii nostri cat si pe cei dragi lor in cazul unor evenimente neprevazute. Prin asigurarea de viata, clientii nostri stiu ca orice s-ar intampla isi pot mentine standardele de viata, pot pune deoparte banii necesari pentru educatia dorita pentru copiii lor si pot avea o viata frumoasa si linistita si la varsta pensionarii”.

Cresteri peste media pietei au fost consemnate si la nivelul asigurarilor agricole care au inregistrat un salt de aproximativ 80%, in timp ce vanzarile pe segmentul asigurarilor de locuinta s-au majorat cu peste 12% anul trecut fata de 2018.

Impact direct in economie de peste 1,1 miliarde de lei

Despagubiri de 784 milioane de lei, echivalentul unor plati de 3,1 milioane de lei in fiecare zi lucratoare din 2019

Valoarea totala a despagubirilor platite clientilor si tertilor a insumat aproximativ 784 milioane de lei in 2019. Allianz-Tiriac a platit astfel, in medie, despagubiri de 3,1 milioane de lei pentru fiecare zi lucratoare a anului trecut, in crestere cu 11% fata de 2018.

In baza politelor pentru locuinte au fost platite despagubiri mai mari cu 42% in 2019, in principal ca urmare a incendiilor si fenomenelor meteo severe. Cresteri similare ale daunalitatii au fost inregistrate pe segmentul asigurarilor de raspundere generala si asigurari de sanatate.

Cu toate acestea, despagubirile platite in baza asigurarilor auto au insumat aproape 70% din totalul despagubirilor platite de Allianz-Tiriac anul trecut.

Pe langa despagubirile platite clientilor si tertilor pagubiti, Allianz-Tiriac a contribuit in economie si cu peste 385 milioane de lei, reprezentand cheltuieli cu salarii, comisioane, taxe, impozite si contributii.

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 25 de ani.

Rolul nostru este sa fim alaturi de oameni, sa le aratam cum sa isi gestioneze neprevazutul din viata lor si sa ii indrumam, astfel incat sa-si poata pastra si imbunatati calitatea vietii, a comunitatilor din care fac parte sau a afacerii. Succesul Allianz-Tiriac sta in echipa de peste 4.000 de profesionisti care se afla in spatele fiecarei reusite a companiei.

Responsabilitatea, cooperarea, integritatea si increderea sunt valorile care ne definesc.