Allianz-Tiriac, impact tot mai puternic in economie: vânzari si despagubiri in crestere in primele 9 luni din 2022

·   1,5 milioane de persoane si companii beneficiaza de protectia financiara oferita de Allianz-Tiriac

·    Asigurarile auto, agro si de sanatate, liniile de asigurare cu cele mai mari ritmuri de crestere

·    Sprijin impotriva inflatiei pentru angajati prin plata unui ajutor financiar unic 

 

Allianz-Tiriac a inchis primele noua luni din 2022 cu prime brute subscrise in valoare de peste 2,1 miliarde de lei si despagubiri platite in valoare de 820 milioane de lei. Cei doi indicatori sunt dupa primele noua luni din 2022 peste nivelul inregistrat pe intreg anul trecut si arata rolul tot mai puternic jucat in economie de asigurarile si echipa Allianz-Tiriac.

Primele 9 luni din 2022 au adus multa incertitudine si motive de ingrijorare: razboi la granita, dificultati macroeconomice, inflatie in crestere. Pentru noi insa acest context a creat spatiu pentru a proteja si ajuta. A proteja prin solutiile financiare care preiau din presiunile de pe umerii oamenilor si a ajuta prin despagubirile pe care le platim zi de zi clientilor nostri. Allianz-Tiriac si echipa noastra sunt o ancora de stabilitate si o sursa de incredere. Dovada cea mai puternica sta in cei 1,5 milioane de clienti, aproape dublu fata de primele noua luni din 2021, care au facut echipa cu noi pentru a merge cu incredere inainte, indiferent de obstacole ce inevitabil apar pe drum ”, a declarat Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Tiriac Asigurari.

Cresterea numarului de clienti a fost principalul motor al majorarii volumului total al primelor brute subscrise cu aproximativ 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Asigurarile auto, agro, sanatate si viata, sunt liniile de business care au avut cea mai importanta contributie.

Asigurarile de viata, care beneficiaza de o atentie sporita din partea Allianz-Tiriac, continua sa creasca consecvent, mai ales prin eforturile de distributie ale echipei proprii de vânzari.

In intervalul ianuarie-septembrie 2022 volumul primelor subscrise din asigurari de viata generate de reteaua proprie de vânzari (care s-a extins cu peste 70 de agenti de asigurare in ultimul an) si partenerii de distributie din piata de brokeraj s-a majorat cu 25%.

Drept consecinta, numarul clientilor care au incheiat o asigurare de viata la Allianz-Tiriac a crescut cu aproape 20% in primele noua luni din 2022 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Un volum de business in crestere, atât din perspectiva vânzarilor, cât si a numarului de clienti,  inseamna o acoperire mai mare impotriva riscurilor si o contributie in crestere in economie, prin preluarea cheltuielilor financiare in locul asiguratilor in cazul producerii pagubelor.

In primele 9 luni din 2022, Allianz-Tiriac a platit despagubiri de peste 820 milioane de lei pentru asiguratii sai si tertii pagubiti. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, volumul total al sumelor platite in numele clientilor a crescut cu 50%.

Pe lânga despagubirile platite, Allianz-Tiriac avea la finalul lunii septembrie 2022 peste 3 miliarde de lei in rezerve tehnice. Prin constituirea acestor rezerve, Allianz-Tiriac garanteaza asiguratilor ca si angajamentele viitoare fata de ei vor fi indeplinite.

In contextul cresterii vânzarilor si a platilor catre asigurati, Allianz-Tiriac a incheiat primele noua luni din 2022 cu un profit operational de 181 milioane de lei.

Allianz-Tiriac alaturi de angajatii sai prin oferirea unui sprijin impotriva inflatiei

Allianz-Tiriac pune umarul la construirea unui viitor mai bun in România si prin implicarea activa in rezolvarea de probleme in domenii critice ale societatii, precum educatie, sanatate sau sport, dar si prin sustinerea angajatilor sai. In primele 9 luni din 2022 am continuat sa sustinem accesul a aproape 30.000 de copii la programe de incluziune sociala, educatie si performanta sportiva si am contribuit la un viitor sustenabil prin implicarea in activitati de impadurire.

Totodata, cei aproximativ 1.000 de salariati ai Allianz-Tiriac au primit in luna noiembrie a acestui an un sprijin financiar, unic, in valoare bruta de aproximativ 2.201 de lei, in contextul scumpirii gazelor si a energiei electrice. Masura completeaza decizia de majorare cu 17% a beneficiilor oferite tuturor angajatilor prin contractul colectiv de munca, decizia de a indexa cu 5% (suplimentar majorarilor de la inceputul anului) toate salariile angajatiilor incepând cu luna iulie 2022 pentru limitarea impactului inflatiei si oferirea unei compensatii pentru cresterea cheltuielilor cu utilitatile in regim de telemunca incepând din aprilie 2021, in conditiile in care angajatii Allianz-Tiriac lucreaza in regim hibrid.

 

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In România, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 28 de ani. Rolul nostru este sa fim alaturi de oameni, sa le aratam cum sa isi gestioneze neprevazutul din viata lor si sa ii indrumam, astfel incât sa-si poata pastra si imbunatati calitatea vietii, a comunitatilor din care fac parte sau afacerea.

Departament comunicare
Pentru informatii suplimentare:
contact.presa@allianztiriac.ro
Iti oferim suport