Allianz-Tiriac Asigurari a primit aprobarea autoritatilor pentru achizitia Gothaer Asigurari Reasigurari

 

Allianz-Tiriac Asigurari a primit aprobarile necesare din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si Consiliului Concurentei pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni al Gothaer Asigurari Reasigurari.

Allianz-Tiriac estimeaza ca finalizarea integrarii va avea loc pana la finalul anului 2022, dupa ce vor fi parcurse progresiv etapele de aprobare a fuziunii si procesul de integrare a Gothaer Asigurari Reasigurari in structura Allianz-Tiriac. Pana la finalizarea fuziunii, cei doi asiguratori vor functiona ca doua entitati independente, conform regulilor unei asemenea achizitii.

Aprobarea tranzactiei de preluare nu influenteaza in niciun fel relatia cu clientii sau contractele de asigurare pe care acestia le detin in acest moment la una dintre cele doua companii. Beneficiile, termenii si conditiile contractelor de asigurare raman neschimbate. Pentru operatiuni, servicii si consultanta, clientii trebuie sa se adreseze in continuare Gothaer Asigurari Reasigurari la datele de contact cunoscute. De asemenea, relatia cu partenerii nu este influentata. 

Virgil Soncutean, Director General al Allianz-Tiriac Asigurari:“Achizitia Gothaer Asigurari Reasigurari reprezinta o dovada concreta a angajamentului Allianz-Tiriac fata de piata romaneasca de asigurari, chiar si in vremuri tulburi. Suntem pregatiti sa initiem cat mai repede procesul de integrare, dupa aprobarea proiectului de fuziune, si sa devenim o singura echipa care reuneste expertiza celor doua organizatii in interesul clientilor, angajatilor, partenerilor de distributie si actionarilor. Multumim reprezentantilor Gothaer pentru colaborarea profesionista si autoritatilor pentru increderea acordata.”

Ciprian Pop, director al Departamentului Actuariat din cadrul Allianz-Tiriac, este propunerea Allianz-Tiriac pentru rolul de Director General  al Gothaer Asigurari Reasigurari si isi va prelua atributiile dupa obtinerea avizelor necesare. Ciprian Pop va avea un mandat limitat, pana la finalizarea fuziunii, iar principalul sau obiectiv va fi pregatirea Gothaer Asigurari Reasigurari pentru o integrare cat mai lina, atat din perspectiva clientilor, cat si a angajatilor si partenerilor.

De asemenea, Allianz-Tiriac va propune un nou Consiliu de Administratie al Gothaer Asigurari Reasigurari, format din Virgil Soncutean, Director General al Allianz-Tiriac, Adriana Matache si Aurel Badea, ambii Directori Generali Adjuncti ai Allianz-Tiriac. Noul Consiliu de Administratie isi va prelua mandatul dupa avizul ASF si va fi condus de Virgil Soncutean, in calitate de presedinte.

La finalul anului 2021, portofoliul Gothaer Asigurari Reasigurari este estimat la 83,3 milioane de lei. Tranzactia de preluare a fost semnata si anuntata public de cele doua parti la inceputul lunii decembrie 2020. 

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 25 de ani. Succesul Allianz-Tiriac sta in echipa de peste 4.000 de profesionisti care se afla in spatele fiecarei reusite a companiei.  Responsabilitatea, cooperarea, integritatea si increderea sunt valorile care ne definesc. 

 

Departament comunicare
Pentru informatii suplimentare:
contact.presa@allianztiriac.ro
Iti oferim suport