Comunicate de presa
Allianz-Tiriac

Rezultatele financiare ale Grupului Allianz la finalul anului 2016

Comunicat de presa

Publicat pe 20 februarie 2017

Allianz - Performantele Grupului Allianz la finalul anului 2016

Allianz, cea mai mare companie de asigurari din Europa, dupa valoarea de piata, a publicat rezultatele financiare inregistrate in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, respectiv la finele anului 2016:

Rezultatele anuale 2016

Pprincipalele repere:

  • Profit operational in crestere cu 0,9%, pana 10,8 miliarde euro, aproape de linia superioara a obiectivului planificat
  • Veniturile agregate (Asigurari Generale, Asigurari de Viata si Sanatate, Administrarea Activelor) au ajuns la 122,2 miliarde euro, in usoara scadere fata de anul trecut, cu 2,2%
  • Rata de solvabilitate, conform Solvency II a urcat la 218%, la 31 decembrie 2016, fata de 200% anul trecut
  • Consiliul Director a propus cresterea dividendelor pana la 7,60 euro per actiune de la 7,30 euro per actiune in anul anterior
  • Allianz lanseaza un program de rascumparare a actiunilor proprii in valoare de pana la 3 miliarde euro
  • Obiectivul de profit operational pentru anul 2017 este 10,8 miliarde euro, plus sau minus 500 milioane euro (excluzand evenimentele neprevazute)

Rezultatele trimestriale (T4/2016)

Principalele repere:

  • Profit operational in crestere cu 9,3% fata de anul trecut, pana la 2,8 miliarde euro
  • Veniturile nete atribuibile actionarilor au crescut pana la 1,7 miliarde euro, cu 23% fata de anul trecut
  • Rata combinata s-a imbunatatit la 94% fata de 96,2%, valoare inregistrata anul trecut

Rezultatele pe linii de business, la finele anului 2016

Segmentul asigurarilor de viata si sanatate a inregistrat cea mai dinamica crestere in privinta profitului operational, cu 9,3%, pana la 4,1 miliarde euro, motorul de crestere fiind imbunatatirea rezultatului investitional.

Refocusarea catre produsele cu componenta investitionala s-a reflectat in cresterea vanzarilor new business pana la 1,4 miliarde euro, cu 21,7% fata de anul precendent.

Segmentul asigurarilor generale a inregistat o scadere cu 4,2% a rezultatului operational.

In 2016, veniturile au stagnat la 51,5 miliarde euro (51,6: 2016). Profitul operational pentru 2016 s-a redus cu 4,2% la 5,4 miliarde euro fata de 2015, ca urmare a nivelului mai scazut al veniturilor din investitii. Rata combinata pentru tot anul s-a imbunatatit cu 0,3 puncte procentuale, ajungand la 94,3 %, datorat, partial, numarului scazut de daune cauzate de catastrofe naturale.

2016 a fost un an plin de surprize, nu toate binevenite, care au reconfigurat multe dintre previziunile noastre, alimentate de nesiguranta geopolitica si volatilitatea pietelor, astfel ca, ceea ce se va intampla in 2017, va fi dificil de anticipat. Cu toate acestea, suntem destul de increzatori sa ridicam marja de profit asteptat. Grupul isi propune sa obtina, in 2017, un profit operational de 10,8 miliarde euro, plus sau minus 500 milioane euro, excluzand evenimentele neprevazute, crizele, sau catastrofele naturale” a declarat Oliver Bäte.

Allianz lanseaza un program de rascumparare a actiunilor proprii.

In acelasi timp, Allianz anunta lansarea unui program, de un an, de rascumparare a actiunilor proprii, in vederea mentinerii solvabilitatii, conform Solvency II, la valoarea de peste 160 de procente.

Pentru mai multe detalii, accesati site-ul Grupului Allianz: https://www.allianz.com/en/press/news/financials/business_results/20170216_annual-results-2016/

Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 20 februarie 2017

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document

Agentiile noastre

Infoline

Ne poti contacta la unul dintre numerelede telefon de mai jos:

0801 0801 08tarif redus apelabil doar din reteaua Telekom

021 20 19 100tarif normal apelabil din toate retelele

Program::
Luni-Vineri 08:00 | 20:00

Trimite-ne mesajul tau

Campurile (*) sunt obligatorii.

Declar ca datele incluse in aceasta fisa sunt reale si in conformitate cu informatiile de care dispun. Sunt de acord ca datele mele sa fie prelucrate si sa intre in baza de date a companiei Allianz-Tiriac Asigurari S.A. La cererea mea scrisa, Allianz-Tiriac Asigurari S.A. se obliga sa actualizeze, sa stearga sau sa ma informeze despre datele mele personale prelucrate conform dispozitiilor Legii 677/ 2001 modificate.

sa primesc materiale informative de la Allianz-Tiriac Asigurari S.A. prin mijloacele de comunicare preferate. Allianz-Tiriac Asigurari S.A. este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub nr. 779. Informatii detaliate privind drepturile persoanelor vizate sunt afisate la sediile Allianz-Tiriac Asigurari si pe www.allianztiriac.ro.

Cererea dumneavoastra a fost inregistrata cu succes!