Comunicate de presa
Allianz-Tiriac

Rezultate Allianz-Tiriac 12M 2018

De 25 de ani, Allianz-Tiriac ramane o companie solida financiar, iar clientii nostri raman stapani pe situatie.

In anul aniversar al primului sfert de veac de activitate in piata de asigurari din Romania, Allianz-Tiriac continua sa raporteze rezultate solide, in crestere an de an.                 

La finalul anului 2018, Allianz-Tiriac a inregistrat o valoare totala a despagubirilor achitate clientilor si tertilor pagubiti cu un plus de aproape 26% la nivel agregat, comparativ cu finalul anului 2017.

In acelasi context, in 2018, baza de clienti a crescut cu 14% fata de finalul anului 2017, principalele contributoare la aceste rezultate fiind segmentul asigurarilor de sanatate si segmentul asigurarilor de proprietate.

In privinta volumului de venituri la nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata & sanatate), Allianz-Tiriac a inregistrat la finalul anului 2018, venituri mai mari cu 7,3% fata de cele aferente anului precedent.

Referitor la asigurarile generale, subscrierile au crescut cu 7,2% peste valoarea inregistrata in 2017. Asigurarile facultative au continuat sa sustina dinamica pozitiva atat pe segmentul asigurarilor auto, cat si pe segmentul asigurarilor non-auto. Pe segmentul non-auto s-a inregistrat o crestere de aproape 13%, iar pe segmentul auto o crestere de circa 4%, comparativ cu anul 2017. 

Profitul operational consolidat din activitatea de asigurari a crescut cu aproape 2%, iar la nivel agregat (incluzand compania de administrare de fonduri de pensii) profitul a crescut cu 4%, rezultat inregistrat dupa absorbirea provizionului constituit pentru amenda Consiliului Concurentei din 2018.

„In 2018, numarul celor care au ales produsele de asigurare Allianz-Tiriac a crescut cu 14%. Este un compliment pe care il primim din partea clientilor din Romania, constienti de beneficiile unui produs de asigurare si a unui partener de incredere, prezent in momentele dificile. Este un rezultat care ne arata un nivel crescut de incredere si ne obliga la performante solide si in viitor. Anul acesta aniversam 25 de ani de activitate in piata din Romania si ne bucuram ca am putut sa le demonstram clientilor nostri consecventa in a le oferi, an de an, rezultate solide si promisiuni sustinute.” Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac.

De 25 de ani, clientii nostri raman stapani pe situatie, iar noi suntem alaturi de ei, in momentele care conteaza.


Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 22 februarie 2019

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document