Comunicate de presa
Allianz-Tiriac

Rezultate Allianz-Tiriac la finalul T2 al anului 2017

Comunicat de presa

Publicat pe 7 August 2017

Allianz - Performantele Grupului Allianz la finalul anului 2016

Allianz, cea mai mare companie de asigurari din Europa, dupa valoarea de piata, a publicat rezultatele financiare inregistrate in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, respectiv la finele anului 2016:

Segmentul non auto înregistrează o creştere accelerată

Principalele repere:

  • Veniturile la nivel agregat în creştere cu 8%
  • Segmentul non auto înregistrează un avans de 19%
  • Asigurările property înregistrează o creştere de peste 6%
  • Asiguările de sănătate au crescut cu aproape 80%

Rezultate agregate: Allianz-Ţiriac înregistrează la finele celui de-al doilea trimestru al anului curent rezultate în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Allianz-Ţiriac a înregistrat, la 30 iunie 2017, un volum al veniturilor din prime brute subscrise la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă & sănătate) în creştere cu aproape 8%, faţă de valoarea veniturilor înregistrate la finele celui de-al doilea trimestru al anului 2016.

Profitul operaţional consolidat din activitatea de asigurări a crescut în primele 6 luni ale anului curent, de asemenea, cu 27%, în comparaţie cu cel înregistrat în acelaşi interval al anului trecut.

Virgil Şoncutean, Director General Allianz-Ţiriac Asigurări: "Intr-o piață dominată în continuare de asigurările auto, am reușit să compensăm erodarea primei medii din RCA cu creșterea înregistrată de liniile non-auto și asigurări de viață. Mă bucur să constat că oamenii încep să conştientizeze faptul că finanțarea accesului la servicii medicale de calitate prin asigurările private de sănătate, dar şi grija pentru bunurile care au fost achiziționate într-o viață de om, reprezintă aspecte la fel de importante, dacă nu chiar mai importante decât autoturismul. Mulțumim clienților, partenerilor și angajaților pentru acest rezultat!"

Segmentul Asigurărilor Generale: Asigurările non auto înregistrează o creştere accelerată.

În primele două trimestre ale anului 2017, Allianz-Ţiriac a înregistrat o creştere a veniturilor totale din segmentul asigurărilor generale de 6% faţă de valoarea înregistrată în primele 2 trimestre ale anului trecut.

Creşterea subscrierilor a fost influenţată, în principal, de evoluţia afacerilor non-auto, unde creşterea s-a situat la peste 19%. S-a remarcat, de asemenea, o creştere importantă pe segmentul Bunuri şi proprietăţi, de aproape 6% faţă de acelaşi interval al anului trecut

Asigurările auto au generat creşteri marginale ale veniturilor, la jumătatea anului, de sub 1%. Ponderea cea mai mare în totalul veniturilor din prime subscrise este deţinută de asigurările Casco, segment pe care Allianz-Ţiriac era, la finele anului trecut, lider.

La nivelul segmentului de asigurări de sănătate, faţă de rezultatele înregistrate în primele 2 trimestre al anului trecut, Allianz-Ţiriac a înregistrat anul acesta o creştere a volumului de afaceri de până la 80%.

Segmentul asigurărilor de viaţă: poliţele de tip unit linked domină rezultatele.

Vânzările de poliţe de asigurări de viaţă au înregistrat o creştere cu aproape 23% peste valoarea înregistrată în acelaşi interval al anului trecut.

Asigurările de tip unit linked sunt cele care au dominat vânzările pe segmentul asigurărilor de viaţă, semnalând o creştere procentuală a veniturilor totale faţă de Q2 2016 de 36%. O creştere semnificativă a fost consemnată şi pe segmentul asigurărilor de grup, evidenţiind o evoluţie de circa 26%, comparativ cu anul trecut, pe acelaşi interval de referinţă. În ceea ce priveşte produsele tradiţionale, rezultatele sunt similare celor din anul precedent.

Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 20 februarie 2017

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document