Comunicate de presa
Allianz-Tiriac

Rezultatele financiare Allianz-Tiriac la jumatatea anului 2016

Rezultatele Allianz-Tiriac la jumatatea anului: pastram ritmul de crestere

  • Veniturile continua trendul ascendent, avansand la peste 598 milioane lei
  • Profitul operational consolidat a depasit 50 milioane de lei
  • Circa 1.700 de produse Best Doctors vandute in primele 6 luni

Rezultatele financiare reflecta dinamica pozitiva pe care compania o pastreaza

Rezultatele, inregistrate in primul semestru al anului in curs, reflecta pastrarea trendului ascendent pe care Allianz-Tiriac s-a inscris in ultimii 4 ani atat la nivel de venituri consolidate, cat si in ceea ce priveste profitabilitatea.

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat, la finele lunii iunie a.c., venituri la nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata & sanatate) de peste 598 milioane lei, in crestere cu aproximativ 13% fata de acelasi interval al anului precedent.

In aceeasi perioada, profitul operational consolidat a urcat la 51,7 mil. lei, cu 11,5 mil. lei mai mult fata de primul semestru al anului. „Ne pastram dinamica pozitiva a afacerii noastre. Suntem consecventi in ceea ce priveste strategia de vanzari, iar rezultatele bune atat la nivelul veniturilor, cat si la nivelul profitului demonstreaza, inca o data, ca avem o strategie sanatoasa.” a declarat Rémi Vrignaud, CEO Allianz-Tiriac.

Segmentul asigurarilor generale detine, in continuare, o ponderea majoritara in totalul veniturilor Allianz-Tiriac, respectiv circa 90%. Diferenta de 10 procente provine din realizarile inregistrate din vanzarile de asigurari de viata.

Segmentul Asigurarilor Generale: cresterea a fost sustinuta de toate segmentele

La nivelul asigurarilor generale, valoarea veniturilor a ajuns la finele primelor sase luni ale anului la 536 milioane lei, inregistrand o crestere de peste 13% fata de anul trecut (472,3 milioane lei S1 2015). Avansul subscrierilor a fost sustinut atat de segmentul asigurarilor auto (+13,2%), cat si de evolutia afacerilor non-auto (+14%).

In ceea ce priveste asigurarile generale non-auto, toate liniile principale de asigurari au contribuit la aceasta dinamica pozitiva. Se remarca o crestere semnificativa la nivelul asigurarilor de persoane, de 28%, avansul cel mai accentuat inregistrandu-se pe segmentul asigurarilor de sanatate (67,9%). In egala masura, subscrierile din asigurarile de bunuri si proprietati au urcat pana la 94 milioane de lei, evidentiind o crestere semestriala de 8 procente. Per total, veniturile din asigurari non-auto au atins, la finele lunii iunie, o valoare de 162,4 milioane lei, fata de 142,5 milioane lei cu un an in urma (S1 2015).

Asigurarile auto au generat venituri semestriale de 373,2 mil. lei, sustinute de cresterea accelerata a vanzarilor de polite RCA.

„Cresterea inregistrata in vanzarile RCA este in consens cu dinamica pietei unde s-a inregistrat un avans semnificativ in comparatie cu anul trecut. Sigur, cea mai buna veste din piata o reprezinta insa scaderea ratei combinate, fiind un semnal ca pierderile pe acest segment incep sa se diminueze. Departe totusi de a putea acoperi toate cheltuielile implicate.

In ceea ce priveste Allianz-Tiriac, desi profitabilitatea s-a imbunatatit marginal pe acest segment, de la 108% rata combinata la 106%, asigurarile de tip RCA continua sa ramana o linie neprofitabila. Obligatiile de plata, doar pentru RCA, la finele lunii iunie 2016, inregistrau o valoare de peste 370 milioane lei, cu circa 15 procente mai mult fata de anul trecut. O treime din aceste obligatii sunt reprezentate de vatamarile corporale”, a precizat Aurel Badea, Directorul Directiei Tehnice.

In cursul unei zile, de exemplu, Allianz-Tiriac achita, in medie, circa 60 de dosare de dauna doar pentru RCA.

La nivel agregat, valoarea despagubirilor achitate de catre Allianz-Tiriac pentru asigurarile generale in prima jumatate a anului in curs a ajuns aproape de 220 milioane lei.

Segmentul Asigurarilor de viata

Vanzarile de polite de asigurari de viata au inregistrat, de asemenea, o crestere de 9 procente, pana la 62,7 milioane lei, cu 5 milioane mai mult fata de primul semestru al anului trecut. Asigurarile de tip unit linked (cu componenta investitionala) detin o pondere de peste 43% din totalul vanzarilor de asigurari de viata, in timp ce asigurarile traditionale – individuale si de grup – au contribuit cu restul de 57%.

„Best Doctors”, cel mai nou produs al Allianz-Tiriac, a inregistrat vanzari semnificative. Peste 2300 de astfel de acoperiri au fost vandute, incepand cu luna octombrie a anului trecut, cand a fost lansat pe piata. 1700 dintre acestea fiind inregistrate in primele 6 luni ale acestui an. Best Doctors ofera o solutie complementara de diagnosticare si tratament a bolilor grave cu incidenta ridicata, la cele mai inalte standarde de calitate.

Produsul garanteaza asiguratilor posibilitatea de a se trata la cele mai bune clinici din lume pentru 6 afectiuni medicale grave: Cancer, interventie chirurgicala de by-pass coronarian, interventie chirurgicala de inlocuire sau reparare a valvelor cardiace, neurochirurgie, transplant de organe de la donator viu, transplant de maduva osoasa.

Perspective: continuitate la toate nivelurile

Rémi Vrignaud: “Am convingerea ca Allianz-Tiriac isi va pastra ritmul de crestere, bazandu-se, in primul rand, pe continuarea strategiei de dezvoltare a afacerii intr-un mod sustenabil, concentrandu-ne pe proiectele digitale si, implicit, pe imbunatatirea experientei clientilor nostri. Prin intoducerea sistemului de plati mobile (mPOS), dorim sa facilitam interactiunea clientilor cu Allianz-Tiriac. Toate aceste demersuri se traduc in rezultatele pozitive pe care le inregistram trimestru de trimestru.
Suntem consecventi in ceea ce priveste planurile anuale de crestere profitabila, care vizeaza un avans al veniturilor anualizate cu peste 5 puncte procentuale si consolidarea ratei profitului in total venituri la un nivel de peste 7%.”


Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 8 noiembrie 2016

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document