Comunicate de presa
Allianz-Tiriac

Pozitia Allianz-Tiriac Asigurari privind decizia Consiliului Concurentei

Allianz-Tiriac va apela la toate parghiile legale pentru a-si dovedi nevinovatia si pentru a pastra increderea clientilor.

Conducerea Allianz-Tiriac a primit cu indignare concluziile raportului de investigatie al Consiliului Concurentei in care se pune la indoiala caracterul independent al deciziilor legate de calcularea tarifelor RCA practicate de catre Allianz-Tiriac. Allianz-Tiriac va apela la toate parghiile legale pentru a-si dovedi nevinovatia si pentru a pastra increderea clientilor sai. 

Prin decizia Consiliului Concurentei, Allianz-Tiriac va primi cea mai mare amenda in valoare absoluta, in ciuda faptului ca, de-a lungul timpului a manifestat un comportament comercial rezervat in ceea ce priveste segmentul RCA, pastrandu-si o cota de piata in medie de 8%, asigurarea RCA fiind singurul produs neprofitabil din portofoliu.

Desi procentul amenzii, de 3,6%, este cel mai mic, Allianz-Tiriac va fi sanctionata si pentru faptul ca a dezvoltat cea mai mare cifra de afaceri, in conditiile in care ponderea RCA este de circa 20%. 

“Credem in beneficiile unei concurete corecte. Vom solicita in instanta, cu argumente juridice si economice, constatarea inexistentei unor practici neconcurentiale in sarcina Allianz-Tiriac.” Virgil Soncutean, Directorului General al Allianz-Tiriac. 

Compania Allianz-Tiriac a practicat intotdeauna o politica de tarifare fundamentata pe principii actuariale general acceptate si in linie cu strategia comerciala a companiei, beneficiind de know-how-ul international si de expertiza locala necesara in calcularea corecta a tarifelor sale.

De-a lungul timpului, Allianz-Tiriac a majorat sau scazut tarifele RCA, intemeindu-se in toate cazurile pe argumente economice obiective, modificarile de tarife fiind evaluate de ASF si publicate in conformitate cu toate prevederile legale. 

Intelegem ca protejarea reputatiei Allianz-Tiriac si ca membra a Grupului Allianz se realizeaza si prin conformarea la normele si reglementarile concurentiale. 

Allianz-Tiriac doreste, de asemenea, sa atraga atentia asupra potentialului efect devastator la nivel de incredere in randul clientilor. Astfel de masuri incorecte si abuzive pot arunca piata RCA inapoi in timp, pierzandu-se astfel capitalul de incredere care este elementul fundamental al industriei. 

“Vrem sa ii asiguram pe toti clientii si partenerii nostri de aplicarea normelor si reglementarilor in materie de conformitate, de adecvarea preturilor in raport cu dimensiunea riscurilor si de respectarea unui comportament etic de la care nu facem rabat de aproape 25 de ani de cand activam in industria de asigurari.” Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac Asigurari.

 

4 decembrie 2018
Departamentul Comunicare
Allianz-Tiriac Asigurari S.A
contact.presa@allianztiriac.ro

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document