Noua asigurare auto de la Allianz-Tiriac – o alegere mai simpla pentru clienti

Allianz - conf_motor_new

Din 20 februarie a.c, Allianz-Tiriac pune la dispozitia proprietarilor de masini o noua asigurare auto, unica pe piata din Romania, dedicata persoanelor fizice.

Allianz-Tiriac le propune conducatorilor din Romania un concept inovator de asigurare auto, sub forma de pachete - Confort, Plus, Extra si Max - ce contine atat asigurarea auto obligatorie, cat si acoperiri auto facultative.

Produsul auto de la Allianz-Tiriac porneste de la asigurarea obligatorie legala RCA si continua cu 4 pachete predefinite, complementare RCA, la care se adauga progresiv, in functie de nevoile clientului, acoperiri asociate riscurilor auto pentru proprietarul vehiculului, sofer si pasageri,  respectiv „accidente persoane”, „protectie juridica”, „asistenta rutiera” si acoperiri care, in mod uzual, se regasesc in asigurarea CASCO.  

Produsul de asigurare ofera acoperire atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate, in tarile in care este aplicat sistemul Carte Verde.

„Este timpul sa facem un pas vizibil catre simplificarea produselor noastre pentru a usura decizia cumparatorului. Suntem prea complicati cand vine vorba de produsele de asigurare atat din perspectiva complexitatii produselor, cat si din perspectiva accesibilitatii conditiilor contractuale. Stim deja de la clientii nostri ca timpul este foarte important. Acestia au nevoie de un mod facil si rapid prin care sa isi aleaga un produs de asigurare pentru lucrurile care conteaza, de preferat, de la aceasi companie care le-a castigat increderea. Suntem convinsi ca noul produs de asigurare auto reprezinta un pas indraznet pentru industrie si implicit pentru consumatorii din Romania. Insa, de-a lungul celor 25 de ani de activitate, compania noastra a fost deschizatoare de drumuri si ne dorim sa ramanem un reper in piata de asigurari. Noul produs de asigurare auto le ofera clientilor oportunitatea de a alege un produs complet, cu acoperirile pe care le considera necesare, usor de ales, de achizitionat, de platit, avand un singur punct de contact .” Virgil Soncutean, Director general Allianz-Tiriac.

Noul produs auto si platforma de ofertare si emitere sunt construite in aceeasi directie a simplificarii, reducand semnificativ timpul printr-o interfata unica de vanzare RCA+Casco, oferind transparenta in ceea ce priveste preturile aferente fiecarui pachet si pretul RCA de sine statator, reducand eforturile de decizie privind acoperirile necesare si potrivite.

Implementarea noului produs de asigurare auto pentru toate segmentele de clienti si pentru toate canalele noastre de distributie se va face in timp, pe parcursul urmatoarelor luni. Conform legii, clientii isi pot achizitiona asigurarea auto obligatorie separat de asigurarea facultativa Casco. Clientii care isi doresc sa achizitioneze de la Allianz-Tiriac o asigurare Casco, avand polita RCA in vigoare, incheiata la Allianz-Tiriac sau la alta companie, pot alege noul produs auto, pentru  o perioada subanuala ramasa pana la expirarea RCA, respectiv pana la alinierea celor doua asigurari auto. In egala masura, clientii cu un RCA deja in vigoare pot opta, in continuare, pentru produsul Casco, disponibil on-line, prin allianzdirect.ro. Am avut in vedere fiecare situatie in parte si am implementat solutii pentru nevoile fiecarui client. Aurel Badea, Director Arie tehnica, Allianz-Tiriac

Studiile si analizele locale si regionale intreprinse de catre reprezentantii Grupului Allianz au evidentiat faptul ca proprietarii de autovehicule opteaza, in general, pentru anumite tipuri de acoperiri, unificate in 3, maximum 5 pachete prestabilite, astfel incat procesul decizional sa fie cat mai simplu. De asemenea, din perspectiva eficientei, conform acelorasi studii, clientii prefera sa incheie majoritatea asigurarilor la o singura companie de asigurari care sa le ofere toate serviciile conexe de care au nevoie, avand un singur punct de contact si posibilitatea realizarii platilor la aceeasi data, prin aceeasi modalitate.

In funcție de  pachetul ales disponibil prin noua asigurare auto, clientul va beneficia de acoperiri diverse, de la daune sau vatamari cauzate altor persoane, la protectie juridica in legatura cu accidentele auto, atat de necesara in Romania, asistenta rutiera de baza sau extinsa, protectie  pentru avarii si furt. Astfel, indiferent de situatie, acoperirile incluse in pachete ii ofera clientului sentimentul ca detine un control asupra situatiei si are alaturi un partener de incredere pe care il poate contacta la orice ora, in situatii de asistenta rutiera, spre exemplu, chiar si pentru intrebari legate de conditiile de drum pe un anumit traseu, cele mai apropiate benzinarii sau unitati de service autorizate sau companii de inchirieri auto din zona de interes.  

Pachetul minim al noii asigurari auto contine produsul RCA si clauza optionala Decontare directa.

Pachetul CONFORT  ofera, pe langa RCA, o serie de acoperiri suplimentare de baza precum asistenta rutiera si accidente persoane, dar si protectie juridica.

Pachetul PLUS ofera acoperire impotriva efectelor externe, precum: fenomene naturale, incendiu, explozie si daune provocate de animale, plus  acoperirile din pachetul Confort cu varianta extinsa pentru asistenta rutiera si accidente persoane.

Pachetul EXTRA  include acoperirile din pachetul Plus si, suplimentar, acoperiri pentru furt, vandalism, elemente vitrate.

Pachetul MAX  este cel mai cuprinzator si ofera protecție impotriva daunelor cauzate de clientul insuși și de alte evenimente neprevazute. Acopera, pe langa riscurile din pachetul Extra, si riscuri produse de coliziune, zgariere, rasturnare, cadere de corpuri pe vehicul dar si protectia pretului de achizitie pentru vehicule noi.

De 25 de ani, clientii nostri raman stapani pe situatie, iar noi suntem alaturi de ei, in momentele care conteaza.


Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 18 februarie 2019

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document