Comunicate de presa
Allianz-Tiriac

Allianz-Tiriac a lansat aplicatia pentru mobil Allianz-Tiriac Sanatate

Comunicat de presa

Publicat pe 2 martie 2017

Allianz - eHealth-store-allianz-tiriac-sanatate

Allianz-Tiriac lanseaza un serviciu util si gratuit - Aplicatia Allianz-Tiriac Sanatate

La inceput de primavara, Allianz-Tiriac ofera in dar celor aproximativ 90.000 de clienti, beneficiari ai unei asigurari de sanatate individuale (SanaPro) respectiv, de grup (SanaPlan), aplicatia Allianz-Tiriac Sanatate sub forma unui serviciu gratuit.

Aceasta facilitate digitala a fost dezvoltata pentru a permite identificarea rapida a celor mai potriviti furnizori de servicii medicale, pentru a facilita centralizarea informatiilor medicale referitoare la starea proprie de sanatate si, nu in ultimul rand, pentru a tine o evidenta eficienta a medicatiei personale.

Aplicatia permite astfel utilizatorului o comunicare facila intre clientii Allianz-Tiriac, Allianz-Tiriac si partenerii furnizori de servicii medicale.
Aplicatia Allianz-Tiriac Sanatate ofera clientilor nostri:

O interfata simpla si eficienta de utilizare atat web, cat si mobila (iOS si Android);

  • „Portofel” medical – istoric al evenimentelor si documentelor medicale;
  • Dosar electronic de dauna cu ramburs;
  • Monitorizarea parametrilor medicali si evolutia acestora in timp;
  • Gestionarea eficienta a medicatiei, inclusiv istoric si alerte prin intermediul dispozitivelor mobile;
  • Acces facil la reteaua partenerilor medicali si identificarea rapida celui mai potrivit furnizor de servicii medicale;
  • Posibilitatea de a oferi feed-back referitor la calitatea serviciilor medicale primite;
  • Comunicare digitala eficienta in relatie cu asiguratorul;
  • Un singur punct de informare privind asigurarile proprii de sanatate si beneficiile suplimentare oferite de Allianz-Tiriac in reteaua de non-parteneri.

Aplicatia Allianz-Tiriac Sanatate este disponibila atat pentru desktop (nu necesita instalare), accesand linkul https://sanatate.allianztiriac.ro, cat și pe mobil, pentru sistemele de operare Android (din Google Play) și iOS (din AppStore).

Accesul se poate face de catre orice beneficiar al unei asigurari de sanatate Allianz-Tiriac. Inregistrarea in aplicatie este foarte simpla, utilizand CNP-ul si codul de asigurare care este transmis, in prealabil, prin corespondenta, in conditii de maxima confidentialitate.

Dupa validarea calitatii de asigurat, contul va fi sincronizat cu baza de date Allianz-Tiriac, iar profilul utilizatorului va fi generat automat, clientul avand astfel acces la toate datele sale personale referitoare la asigurarile de sanatate incheiate la Allianz-Tiriac.


“Prin lansarea acestui serviciu inovator gratuit, Allianz-Tiriac reconfirma preocuparea de a oferi clientilor sai cea mai buna experienta. Ceea ce punem la dispozitia clientilor in acest moment reprezinta mai mult decat o asigurare medicala – este un intreg ecosistem digital - aliniat cu tendintele actuale si centrat pe nevoile clientului de mobilitate si comunicare personalizata” a declarat Cristian Ionescu, Director Operatiuni in cadrul Allianz-Tiriac.

Aplicatia Allianz-Tiriac Sanatate faciliteaza accesul la reteaua furnizorilor medicali parteneri ai Allianz-Tiriac, putand identifica si contacta, direct din aplicatie, cel mai apropiat furnizor de servicii medicale, specializat pe o anumita arie medicala, in functie de cerintele utilizatorului.

Dupa utilizarea unui serviciu medical in reteaua de parteneri, clientii au acces la toate documentele medicale personale, emise in format electronic de catre respectivii parteneri medicali pentru o administrare facila a intregului istoric medical. Acestia au posibilitatea de a vizualiza sau filtra documentele medicale personale, in functie de propriile particularitati, pe intervale de timp, pe specialitati medicale etc.

Toate informatiile si documentele medicale incarcate de catre asigurati ajung intr-un mediu securizat si nu pot fi vizualizate de catre alti utilizatori, cu exceptia celor definite chiar de catre asigurat ca fiind vizibile pentru un obiectiv clar definit, de exemplu, obtinerea unei anumite opinii medicale. Mai mult, in cazul in care se incearca accesarea contului personal de pe un alt terminal mobil, altul decat cel inregistrat sau utilizat in mod curent, utilizatorul va fi informat asupra acestei operatiuni, putand  bloca accesul neautorizat la contul sau in doar cateva secunde.

Pentru clientii Allianz-Tiriac care apeleaza la furnizori de servicii medicale din afara retelei de parteneri, aplicatia faciliteaza crearea dosarului electronic de ramburs si recuperarea cheltuielilor medicale prin comunicarea directa cu Allianz-Tiriac, exclusiv online.

La alegerea personala a utilizatorului, anumite informatii precum grupa sanguina, RH, alergii, greutatea etc sau documente din profilul personal pot fi marcate ca informatii de urgenta, pentru a usura accesul medicilor la acestea, in conditii de siguranta și confidentialitate, in vederea primirii unui tratament rapid, personalizat si adecvat.

Mai mult, aplicatia functioneaza ca un organizator digital care ofera asiguratului posibilitatea de a-si evalua, in permanenta, anumiti parametri ce tin de un stil de viata sanatos, dar si pentru a-i reaminti acestuia cand si cum sa isi administreze tratamentul recomandat de catre medicii specialisti, cu ajutorul unor notificari dedicate.

Aplicatia Allianz-Tiriac Sanatate se lanseaza astfel intr-o prima versiune, urmand ca, periodic, sa punem la dispozitia clientilor nostri de sanatate beneficii si facilitati noi.
Lansarea aplicatiei Allianz-Tiriac Sanatate reprezinta un nou pas in sustinerea si dezvoltarea strategiei digitale a companiei prin intermediul careia ne propunem sa sporim viteza de reactie la solicitarile clientilor nostri, dar si la evolutia continua a mediului digital care are un impact din ce in ce mai pregnant in vietile fiecaruia dintre noi, atat la nivel personal, cat si profesional.

Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 2 martie 2017

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document