Allianz - drept-la-replica-articol-profit-ro-08-02-2018

Comunicat de presa

Publicat pe 8 februarie 2018

Drept la replica – articol profit.ro 08.02.2018

In atentia Redactiei profit.ro

Urmare a articolului, avand titlul: „Allianz -Tiriac se muta la Asirom. Firma austriecilor de la VIG il vrea in board si pe seful de vanzari al companiei germane, al treilea om de baza luat de la Allianz”, publicat in data de 8 februarie 2018 pe profit.ro, am dori sa clarificam si sa corectam anumite informatii, numele Allianz-Tiriac fiind mentionat in acest articol.

In legatura cu o posibila plecare a celor doi angajati ai Allianz-Tiriac la compania de asigurari Asirom VIG, Horia Ungur, Director Divizie Retele Proprii si Bogdan Zamfirescu, Director Divizie Operatiuni Back Office, dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca este o informatie falsa, cei doi colegi dorind sa clarifice public aceasta informatie.

Horia Ungur, Director Divizie Retele Proprii: „Informatia aparuta in presa este total falsa. Nu ma aflu in nicio negociere cu reprezentantii companiei Asirom VIG pentru o posibila colaborare. Mai mult, aceasta stire aparuta fara sa fiu contactat in prealabil pentru a-mi comunica pozitia oficiala, este de natura sa imi afecteze imaginea in cadrul companiei si in afara acesteia, dar si buna colaborare pe care o am cu oamenii alaturi de care lucrez de foarte multi ani. Doresc sa se clarifice imediat lucrurile neadevarate cu care persoana mea este asociata in cadrul acestei informari publice”.

Aceeasi pozitie este sustinuta si de catre Bogdan Zamfirescu, Director Divizie Operatiuni Back Office „Sunt siderat de aceasta informatie aparuta in profit.ro. Sunt cu familia in concediu si am fost sunat de catre colegi pentru a ma intreba daca este adevarat. Chiar membrii din echipa mea erau socati. Am raspuns foarte ferm ca este o informatie falsa. Nu inteleg cum o astfel de informatie poate aparea intr-o publicatie cu asemenea reputatie fara sa fie confirmata de catre oamenii care sunt subiectul discutiei intr-un articol. Este o stire falsa. Nu am avut si nu am nicio discutie cu reprezentantii Asirom VIG in vederea ocuparii unui post in cadrul respectivei companii. Rog clarificarea acestei situatii”In ceea ce priveste paragrafele din articol „Surse din piata pun plecarile de la Allianz Tiriac in legatura cu venirea la firma germana a lui Virgil Soncutean, actualul CEO al companiei, care a incercat sa impuna o noua abordare, avand experienta mai degraba pe pietele din vestul Europei decat in Romania. In alta ordine de idei, rezultatele marcate de Allianz -Tiriac in 2017, precum si faptul ca a pierdut pozitia de lider in fata unor companii sub nivelul si reputatia sa ar fi dezamagit actionarul majoritar, care a cerut schimbari importante” - Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac doreste sa aduca un plus de claritate: ”Experienta mea profesionala este in egala masura relevanta atat in piata locala de asigurari, cat si in piete din Europa si din afara Europei, iar principiile de conducere sunt cele pe care le aplic si in viata personala, acestea fiind invatate acasa, in Maramures, cu mult timp inaintea experientei internationale.

In alta ordine de idei, respect decizia fiecarui coleg de a-si continua evolutia profesionala in interiorul companiei sau in cadrul altei companii, iar daca pentru un coleg binele profesional este in alta companie, acesta va avea tot suportul meu in continuare, deoarece nu cred ca loialitatea trebuie sa actioneze ca o frana in dezvoltarea profesionala a cuiva.

Sigur, efortul zilnic, al meu si al colegilor din echipa de management este de a face din Allianz -Tiriac un mediul atractiv si potrivit pentru cei mai buni oameni din piata. Stiu ca orice persoana din Allianz - Tiriac poate avea in orice moment o oferta mai buna din punct de vedere financiar – si acest fapt este in primul rand un compliment adus persoanei, cat si companiei.

Cu toate acestea, realitatea arata ca fluctuatia naturala a personalului din Allianz -Tiriac nu depaseste 5%, iar o mare parte din fostii colegi care au ales de-a lungul timpului sa plece din Allianz -Tiriac s-au intors sau sunt in cautarea unei oportunitati de a reveni in echipa Allianz-Tiriac. Acest lucru ne onoreaza si nu pot decat sa le multumesc atat colegilor care au ales sa ramana in Allianz –Tiriac, cat si colegilor care au ales sa se intoarca.

Prioritatea Allianz-Tiriac ramane aceea de a fi prima alegere in randul romanilor, nu in clasamentele din industrie. Ne dorim sa le oferim servicii si experiente de calitate si depunem eforturi considerabile pentru a reduce numarul reclamatiilor primite, informatie sustinuta si de ultimele rapoarte publicate de autoritati.

In ceea ce priveste rezultatele Allianz-Tiriac din 2017, cifrele pe care urmeaza sa le publicam vor confirma strategia companiei.

Exprim dezamagirea fata de scaderea abrupta a calitatii actului de presa in goana dupa un titlu de senzatie, fara o minima verificare a informatiilor."

In lumina tuturor precizarilor oferite, rugam corectarea informatiilor false aparute in articolul mai sus mentionat.

De asemenea, ne reafirmam deschiderea de a clarifica oricand, informatiile aparute pe alte surse decat cele oficiale ale Allianz-Tiriac, informatii care vizeaza activitatea sau angajatii companiei.

 

Cu respect!

 

Allianz-Tiriac Asigurari SA                                 

Departamentul Comunicare si Relatii Publice     

Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 8 februarie 2018

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document