Allianz - drept-la-replica-articol-profit-ro-08-02-2018

Comunicat de presa

Publicat pe 15 mai 2018

Drept la replica – articol economica.net 08.02.2018

Articolul cu titlul: „Allianz Ţiriac renunţă la pensiile private şi le uneşte cu asigurările de viaţă“

http://www.economica.net/allianz-tiriac-renunta-la-pensiile-private-si-le-uneste-cu-asigurarile-de-viata_153557.html

Publicat:13 mai 2018

Sursa: economica.net

In atenţia Redacţiei economica.net

 

În urma apariţiei articolului „Allianz Ţiriac renunţă la pensiile private şi le uneşte cu asigurările de viaţă“, postat în data de 13 mai 2018 pe site-ul “economica.net”, vă rugăm să publicaţi dreptul la replică Allianz-Ţiriac în vederea corectării datelor eronate care fac referire la activitatea Allianz-Ţiriac şi Allianz-Ţiriac Pensii Private şi pentru o corectă informare a opinei publice şi a cititorilor economica.net.

 

Allianz-Ţiriac infirmă informaţiile referitoare la demersurile de desfiinţare a societăţii de pensii Allianz-Ţiriac Pensii Private. Allianz-Ţiriac, în calitate de acţionar principal al companiei Allianz-Ţiriac Pensii Private, îşi reafirmă susţinerea şi angajamentul faţă de dezvoltarea companiei Allianz-Ţiriac Pensii Private, aşa cum a mai precizat şi cu ocazia unor întrebări venite din partea reprezentanţilor presei locale.

 

Informaţii economica.net

Surse din piaţa asigurărilor ne-au declarat că una dintre cele mai mari societăţi de asigurări din România, Allianz Ţiriac se pregăteşte să desfiinţeze societatea de administrare a fondurilor de pensii private aferente Pilonului II şi Pilonului III. De administrarea contractelor de pensii private se va ocupa direcţia de asigurări de viaţă a companiei mamă, Allianz Ţiriac“.  

Informaţiile din acest paragraf sunt false.Precizările Allianz-Ţiriac: Potrivit legii, administrarea contribuţiilor aferente Pilonului II trebuie realizată de către o entitate separată companiei de asigurări, motiv petru care catalogăm informaţia de mai jos drept eronată, iar în privinţa Pilonului III, ţinând cont de cadrul legislativ actual, nu intenţionăm să administrăm contractele contributorilor prin Allianz-Ţiriac Asigurări.  

 

Informaţii economica.net: “Allianz-Ţiriac Pensii Private, societatea de administrare a fondurilor de pensii AZT Viitorul Tău, AZT Moderato şi AZT Vivace se pregăteşte să „fuzioneze" cu direcţia de asigurări de viaţă din cadrul companiei de asigurări generale Allianz-Ţiriac. Măsura pare una justitificată mai ales datorită faptului că pensia privată este tot un fel de asigurare de viaţă, are aceleaşi mecanisme şi instrumente de investiţii, iar vânzarea produselor poate fi făcută cu aceeaşi oameni”.

Informaţiile sunt false şi neconforme cadrului legal specific celor două domenii de activitate.

 

Precizările Allianz-Ţiriac: Administrarea generală a Pensiilor Private este abordată conform cadrului legal în vigoare, specific acestei industrii. Reglementarile specifice fondurilor de pensii administrate privat nu sunt similare celor specifice industriei asigurărilor, iar asemănarea mecanismelor investiţionale ale pensiilor private cu cele ale asigurărilor de viaţă nu reprezintă un motiv  pentru a iniţia consolidarea celor două modele de business.

 

Informaţii economica.net: “Această mişcare a societăţii Allianz-Ţiriac a generat dealtfel şi schimbarea preşedintelui Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Iulius Postolache, şef la AZT Pensii, cu Radu Crăciun, preşedinte BCR Pensii Private.”

Precizările Allianz-Ţiriac: Informaţia de mai sus este o speculaţie şi poate fi clarificată făcându-se apel la comunicatul de presă emis de către APAPR, pe 9 mai 2018.

Sursa oficială: http://www.apapr.ro/radu-craciun-este-noul-presedinte-al-apapr/

 

Legat de activitatea Allianz-Ţiriac Pensii Private precizăm: Potrivit celui mai recent comunicat transmis presei la 10 mai 2018 de către reprezentanţii Allianz-Ţiriac Pensii Private ”Începând cu 7 mai 2018, Iulius Postolache renunţă la funcţia de Director General al Allianz-Ţiriac Pensii Private, funcţie ocupată de la începutul anului 2015”.

Informaţii economica.net: “La 31 martie 2018, fondul de pensii private facultative AZT Viitorul Tău avea un număr de 1.542.042 participanţi, o cotă de piaţă de 21,57%, pe locul II după NN, cu un activ net de 42,502 miliarde de lei.”

 

Corecţie Allianz-Ţiriac: “La 31 martie 2018, fondul de pensii private facultative AZT Viitorul Tău avea un număr de 1.542.041 participanţi, o cotă de piaţă de 21,68%,(…), cu un activ net de 9,20 miliarde de lei.

 

Cu această ocazie, Allianz-Ţiriac, în calitate de acţionar majoritar al Allianz-Ţiriac Pensii Private, face câteva precizări importante.

Sistemul de pensii private reprezintă pentru societatea românească un important câştig fiind şi un investitor semnificativ în economia naţională - în contextul în care peste 90% din active sunt investite local, sistemul de pensii private fiind un suport al pieţei locale de capital şi al antreprenorilor români. Susţinem, de aceea, dezvoltarea Allianz-Ţiriac Pensii Private. Allianz-Țiriac a dovedit de a lungul timpului că este un investitor strategic de încredere. Ne dorim ca România să rămână un mediu atractiv pentru investitori strategici și stabili financiari, precum grupul Allianz.

 

Îmi exprim dezamăgirea faţă de informaţiile apărute în presă, fără o minimă verificare a acestora, mai ales într-un context în care Pilonul II reprezintă un subiect puternic mediatizat. Rămânem convinşi ca Pilonul II de pensii rămâne o soluţie complementară Pilonului I, care să contribuie la bunăstarea generaţiilor de pensionari prezente şi viitoare. Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Allianz-Ţiriac Pensii Private.


Ne reafirmăm deschiderea de a clarifica oricând informaţiile apărute pe alte surse decât cele oficiale ale Allianz-Ţiriac, informaţii care vizează activitatea sau angajaţii companiei.

Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 15 mai 2018

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document