Comunicate de presa
Allianz-Tiriac

Allianz investeste in E.On Gas

Allianz investeste in retelele de gaze naturale si electricitate din Romania

Grupul Allianz a ajuns la un acord cu E.ON pentru a achizitiona un pachet de 30% din E.ON Distributie Romania, operatorul de retea de energie electrica si de distributie a gazelor naturale, ce acopera judetele din partea de nord a Romaniei.

E.ON Distributie Romania detine si administreaza o retea de conducte de distributie a gazelor naturale de peste 20.000 de km, precum si o retea de distributie a energiei electrice de peste 80.000 de km, care deservesc circa 3 milioane de clienti. Acesta reprezinta un activ de infrastructura esential in Romania, ce functioneaza in conformitate cu un cadru de reglementare bine stabilit. In urma tranzactiei, E.ON va detine 56,5 % din E.ON Distributie Romania, iar Ministerul Energiei va continua sa detina cele 13,5 % ramase.

 "Romania este o piata europeana cu potential. Prin aceasta investitie, vom continua sa dezvoltam si sa ne diversificam in mod substantial portofoliului de active de infrastructura de inalta calitate. Aceasta masura este in acord cu strategia de investitii a Allianz ca investitor pe termen lung", a declarat Christian Fingerle, Director de investitii, responsabil pentru investitiile in infrastructura, la Allianz Capital Partners. "Suntem incantati de parteneriatul cu E.ON si, de asemenea, cu Ministerul Energiei si suntem nerabdatori sa contribuim la succesul afacerii."

Tranzactia este asteptata sa se incheie pana la finele acestui an.

München, 25 Noiembrie 2016

 

For further information please contact:

Allianz Capital Partners           Stefanie Rupp-Menedetter     Tel. +49.89.3800-2743

 

About Allianz Capital Partners

Allianz Capital Partners is the Allianz Group's in-house investment manager for alternative equity investments. With offices in Munich, London, New York and Singapore Allianz Capital Partners manages more than EUR 16 billion of alternative assets. The investment focus is on infrastructure, renewables as well as private equity funds. ACP’s investment strategy is targeted to generate attractive, long-term and stable returns while diversifying the overall investment portfolio for the Allianz Group insurance companies.

www.allianzcapitalpartners.com

 

About Allianz

Allianz represents one of the world’s strongest financial communities, offering a broad range of insurance and asset management services. In 2015, Allianz employed around 142,000 staff in some 70 countries and achieved total revenues of 125.2 billion euros and an operating profit of 10.7 billion euros. Allianz Group managed an investment portfolio of around 640 billion euros. Additionally our asset managers Allianz GI and PIMCO managed 1.3 trillion euros of third party money. Allianz is active in a wide variety of sectors including real estate, infrastructure, renewable energy and equity and debt. Allianz’s long-term value strategies maximize risk-adjusted returns.

 www.allianz.com


Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 8 noiembrie 2016

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document