Parteneriat strategic incheiat intre
Allianz-Tiriac si Unicredit

Grupurile Allianz si UniCredit anunta semnarea unui parteneriat strategic pe termen lung, de bancassurance, pentru Regiunea Europa Centrala si de Est (CEE)

Allianz - Petros_Papanikolaou_Allianz_SE_thumb


Grupurile Allianz si UniCredit au semnat un acord de cooperare pe termen lung, valabil in Europa Centrala si de Est (CEE).

Prin acest acord, ce se va implementa, progesiv, in a doua parte a lunii august 2018, UniCredit va colabora in exclusivitate cu Allianz pentru a oferi acces la asigurari generale si de viata clientilor sai din România, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Slovenia si Slovacia.

Acest parteneriat aduce impreuna reteaua puternica a bancii UniCredit cu expertiza Allianz in domeniul asigurarilor. Clientii UniCredit vor avea acces facil la solutiile de protectie Allianz prin intermediul retelei extinse de sucursale si a platformelor digitale UniCredit. Parteneriatul se va implementa la nivel local in conformitate cu toate reglementarile in domeniu.

“Clientii UniCredit vor beneficia de expertiza noastra extinsa pe masura ce creste cererea pentru asigurari de viata, sanatate, asigurari generale in Europa Centrala si de Est. Acum putem proteja acesti clienti in momentele cheie ale vietii lor", a declarat Petros Papanikolaou, CEO Regional pentru Europa Centrala si de Est al Allianz SE.

"UniCredit si Allianz impartasesc angajamentul de a continua sa creasca in Europa Centrala si de Est. Suntem onorati de faptul ca UniCredit a ales Allianz ca fiind cel mai bun furnizor de solutii de asigurare pentru clientii sai, iar noi privim acest parteneriat ca o confirmare a strategiei noastre de succes in Europa Centrala si de Est."

“Acest parteneriat va aduce un plus ofertei noastre, prin gama completa de produse de asigurari generale si de viata, precum si prin serviciile exceptionale pentru clientii nostri persoane fizice si IMM-uri, capitalizând astfel pozitia noastra de lider in Regiune si beneficiind de notorietatea brandului Allianz”, a declarat Carlo Vivaldi, Director al Diviziei Europa Centrala si de Est al UniCredit.

Europa Centrala si de Est reprezinta o piata importanta de crestere pentru industria asigurarilor. Ratele de penetrare din aceasta Regiune sunt cu mult sub cele din Europa de Vest. Segmentul Bancassurance reprezinta un important canal de distributie care poate ajuta la atenuarea acestor diferente in urmatorii ani.

 München, 5 iunie 2018

 Pentru mai multe informatii, contactati:

 Allianz SE:

Christian Kroos Tel. +49 89 3800 5043, e-mail: christian.kroos@allianz.com

Daniela Markovic Tel. +49 89 3800 2063, e-mail: daniela.markovic@allianz.com

 UniCredit:

Media Relations Tel. +39 02 88623569, e-mail: mediarelations@unicredit.eu

Investor Relations Tel. +39 02 88621872, e-mail: InvestorRelations@unicredit.eu

 

Despre Allianz

Grupul Allianz este unul dintre liderii mondiali in domeniul asigurarilor si administrarii activelor, cu peste 88 de milioane de clienti de retail si corporate. Clientii Allianz beneficiaza de o gama larga de servicii de asigurari personale si corporate, de la asigurari de proprietate, asigurari de viata si asigurari de sanatate, pâna la servicii de asistenta pentru asigurarea creditelor si asigurarea globala a afacerilor. Allianz este unul dintre cei mai mari investitori din lume, gestionând peste 650 de miliarde de euro in numele clientilor sai de asigurari, in timp ce administratorii de active Allianz Global Investors si PIMCO gestioneaza active in valoare de inca 1,4 trilioane de euro de pentru terte entitati. Datorita integrarii sistematice din partea noastra a criteriilor ecologice si sociale in procesele noastre de afaceri si deciziile de investitii, ocupam pozitia de lider pentru asiguratori in indexul Dow Jones Sustainability Index. In 2017, peste 140.000 de angajati din peste 70 de tari au inregistrat venituri totale de 126 miliarde de euro si un profit operational de 11 miliarde de euro pentru Grup.

 

Despre Allianz in Europa Centrala si de Est

Europa Centrala si de Est este o piata strategica importanta si atractiva pentru Allianz, cu un potential de crestere sustenabil si profitabil. Astazi, Allianz activeaza pe zece piete din Europa Centrala si de Est, acoperind Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, România, Rusia, Slovacia si Ucraina1. Allianz serveste nevoilor a peste 8 milioane de clienti din Regiune, oferind o gama completa de produse in asigurari generale, asigurari de viata si de sanatate si solutii de gestionare a pensiilor si a activelor.

 

Despre UniCredit

UniCredit este un Grup Pan-European puternic, cu un model simplu de banca comerciala si un sistem integrat de Banca Corporate si de Investitii, care pune la dispozitia a 25 milioane de clienti o retea unica in Vestul, Centrul si Estul Europei. UniCredit ofera expertiza locala si internationala si isi sustine clientii la nivel global, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in cele 14 piete principale si in alte 19 tari la nivel global. Reteaua europeana a UniCredit include Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Serbia si Turcia.

These assessments are, as always, subject to the disclaimer provided below.

 

Cautionary note regarding forward-looking statements

The statements contained herein may include prospects, statements of future expectations and other forward-looking statements that are based on management's current views and assumptions and involve known and unknown risks and uncertainties. Actual results, performance or events may differ materially from those expressed or implied in such forward-looking statements.

Such deviations may arise due to, without limitation, (i) changes of the general economic conditions and competitive situation, particularly in the Allianz Group's core business and core markets, (ii) performance of financial markets (particularly market volatility, liquidity and credit events), (iii) frequency and severity of insured loss events, including from natural catastrophes, and the development of loss expenses, (iv) mortality and morbidity levels and trends, (v) persistency levels, (vi) particularly in the banking business, the extent of credit defaults, (vii) interest rate levels, (viii) currency exchange rates including the EUR/USD  exchange rate, (ix) changes in laws and regulations, including tax regulations, (x) the impact of acquisitions, including related integration issues, and reorganization measures, and (xi) general competitive factors, in each case on a local, regional, national and/or global basis. Many of these factors may be more likely to occur, or more pronounced, as a result of terrorist activities and their consequences.

 

No duty to update

The company assumes no obligation to update any information or forward-looking statement contained herein, save for any information required to be disclosed by law.

 

Privacy Note

Allianz SE is committed to protecting your personal data. Find out more in our Privacy Statement at https://www.allianz.com/en/info/privacy-statement/

 


Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 5 iunie 2018

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document