Allianz - Allianz-Ţiriac a răspuns PREZENT campaniei de strângere de fonduri derulată de SOS Satele Copiilor România - “VIITORUL STRIGĂ PREZENT!”

Comunicat de presa

Publicat pe 10 octombrie 2017

Allianz-Ţiriac a răspuns PREZENT!

    

Allianz-Ţiriac a răspuns PREZENT campaniei de strângere de fonduri derulată de SOS Satele Copiilor România - “VIITORUL STRIGĂ PREZENT!”, al cărei obiectiv constă în susținerea la şcoală a celor aproximativ 200 de copii și tineri lipsiți de îngrijirea familiei și care cresc acum sub ocrotirea organizației.

Pentru a creşte nivelul de conştientizare a acestui obiectiv, Virgil Şoncutean, directorul general al companiei, s-a implicat personal şi a petrecut o zi alături de micuţul Răzvan, copil care crește într-unul din satele SOS. Virgil Șoncutean l-a încurajat pe Răzvan să îndrăznească, să gândească mare, să rămână curios, muncitor şi corect, să nu renunţe niciodată, chiar dacă va întâlni şi obstacole de-a lungul vieţii.

Virgil Şoncutean, Director general Allianz - Ţiriac: „De peste 3 ani, Allianz-Ţiriac este parte din lumea SOS Satele Copiilor România, investind într-un viitor sigur pentru copiii şi tinerii din această comunitate. Experienţa în care am fost implicat alături de Răzvan reprezintă o reiterare a angajamentului asumat pe termen lung faţă de copiii din Comunitatea SOS Satele Copiilor”

Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România:
“Este important ca fiecare dintre noi să oferim un sprijin constant și un angajament pe termen lung pentru menținerea copiilor la școală. Allianz-Țiriac este un partener de nădejde în acest demers printr-un sprijin constant și pe termen lung, esențial pentru viitorul celor 200 de copii care trăiesc în cele trei sate SOS din țară. Eforturile SOS Satele Copiilor România și ale partenerilor noștri au fost răsplătite cu rezultate bune în 2016: o promovabilitate școlară de 99% pentru copiii aflați în grija organizației. Totodată, 90% dintre tinerii care au ieșit de sub protecția SOS în ultimii 25 de ani și-au găsit un loc de muncă stabil și sunt bine integrați în societate. ”

Din lipsuri nu se nasc visuri. Dar dacă un copil e susținut să meargă la şcoală, acel simplu “Prezent!” când se strigă catalogul face ca viitorul să se schimbe în bine.

Realitatea demonstrează faptul că abandonul școlar sau absențele de la ore le răpesc copiilor șansa de a fi mari într-o zi. Pentru ei, fără educaţia necesară, viitorul e „absent”. Dar lucrurile se pot schimba în bine, dacă investim acum pentru ca mâine să le fie mai bine.

Potrivit datelor Eurostat, rata abandonului şcolar timpuriu situează România între primele trei state ale Uniunii Europene. Sărăcia extremă şi responsabilităţile domestice sunt piedici cu nişte consecințe puternice pentru copiii provenind din medii defavorizate. Cea mai gravă dintre acestea este abandonul şcolar.

Donațiile colectate în campania SOS Satele Copiilor sunt utilizate pentru acoperirea cheltuielilor pe întreg parcursul anului școlar, pentru achiziționarea de rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte nouă, pentru costurile de îngrijire medicală, terapie psihologică şi activități extra-școlare.

Despre SOS Satele copiilor

 SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, organism care derulează programe în 134 de ţări ale lumii. Asociaţia SOS Satele Copiilor România este prezentă în România de 27 de ani şi îşi desfăşoară activitatea prin 3 programe la nivel naţional: în Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău.

 Activitatea organizaţiei este centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei biologice. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în familia SOS România.

 SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi.

Landing-page campanie: www.viitorulprezent.sos-satelecopiilor.ro

Despre ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARI.

Allianz-Tiriac Asigurări este un partener de încredere în domeniul protecției și planificării financiare. Compania a fost în mod constant, în toți cei peste 20 de ani de existență, un reper de calitate pe piața locală. Încă de la începutul activităţii sale, s-a implicat în susţinerea comunităţii, a copiilor şi în promovarea valorilor româneşti atât din zona sportivă, cât şi din cea culturală.

Oferta companiei include o gamă completă de soluții de asigurări generale și de viață pentru persoane fizice și companii.

Allianz-Țiriac Asigurări este o companie membră a Grupului Allianz, furnizor de servicii financiare la nivel global pentru aproximativ 85 milioane de clienți din peste 70 de țări. Portofoliul de produse include o gamă variată de produse de asigurări generale și de viață, ce se adresează clienților persoane fizice sau companii. Grupul Allianz este cel mai mare asigurator pe segmentul asigurărilor generale la nivel global și în top 5 asiguratori pe segmentul asigurărilor de viață.

Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 10 octombrie 2017

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document