Comunicate de presa
Allianz-Tiriac

Allianz-Tiriac lanseaza Life Help

Allianz-Tiriac lanseaza Life Help, o asigurare de viata de tip protectie pentru boli grave, dedicata persoanelor fizice cu varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani si familiilor acestora.

Asigurarea de viata se oferteaza sub forma de pachete predefinite OPTIM si EXTRA. Produsul de asigurare are o durata contractuala fixa de 5 ani si 6 variante de sume asigurate pentru care clientii pot opta in functie de gradul de protectie dorit si de bugetul disponibil. Sumele asigurate se situeaza intre 10.000 si 100.000 de euro, iar primele de asigurare fixe, pentru toata durata contractului, pornesc de la 100 de euro pe an/asigurat. Copiii dependenti de pana la 21 de ani beneficiaza de protectie gratuita.

Life Help ofera acoperire extinsa pentru 3 boli grave cu cea mai mare incidenta in Romania, respectiv: cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Prin pachetul OPTIM, asigurarea de viata Life Help ofera indemnizatii pentru riscul diagnosticarii cu cancer (20% din suma asigurata in cazul diagnosticarii cu cancer pre-invaziv - carcinom in situ - si 100% din suma asigurata in cazul diagnosticarii cu cancer invaziv) si decesul din orice cauza la nivelul a 10% din suma asigurata pentru boli grave. Suplimentar, prin pachetul EXTRA se acopera si riscul diagnosticarii cu infarct miocardic sau accident vascular cerebral in proportie de 50% din suma asigurata in cazul supravietuirii dupa diagnosticare.

In ambele pachete se regasesc doua servicii extrem de utile, A doua opinie medicala si Navigator.

Serviciul A doua opinie medicala poate fi accesat pentru orice afectiune medicala care are legatura, direct sau indirect, cu riscurile asigurate prin asigurarea Life Help. Cu acest serviciu, clientii nostri au acces la o echipa de medici de talie internationala de la clinici renumite, cu expertiza in afectiunile grave, care verifica diagnosticul si planul de tratament, oferind inclusiv recomandari privind alte optiuni de tratament disponibile.

Serviciul Navigator ofera consiliere in privinta selectiei optiunii de tratament, furnizarea unui cost estimativ pentru planul de tratament recomandat, facilitarea acceptarii la clinica medicala care sustine tratamentul, evaluarea tratamentului medicamentos prescris, asistenta pentru organizarea transportului si a cazarii pe durata tratamentului.

Romania este, din pacate, una dintre tarile in care incidenta bolilor grave este extrem de mare. Studiile publice⃰ releva faptul ca 23% din totalul populatiei este extrem de expusa: 1 din 4 femei si 1 din 3 barbati risca sa dezvolte o forma de cancer pana la varsta de 75 de ani. Doar in 2018 s-au inregistrat peste 83.000 de cazuri noi de cancer si peste 50.000 de decese cauzate de aceasta boala; la fiecare 30 de minute, un roman sufera un infarct, iar 1 din 10 pacienti nu supravietuieste; accidentul vascular cerebral constituie a treia cauza a deceselor inregistrate, dupa bolile cardiovasculare si cancer. Aceste date sunt doar cateva informatii de natura sa justifice necesitatea asigurarilor care sa acopere in mod particular aceste boli grave si foarte costisitoare pentru o familie cu venituri medii.

Melania Stancioiu: Director Interimar al Diviziei Subscriere si Management Portofoliu Asigurari Viata si Sanatate Allianz-Tiriac „Asigurarea Life Help nu reprezinta doar un suport financiar complementar pentru o familie care se confrunta cu o situatie delicata, ci reprezinta un ajutor real pentru pacient si familia acestuia prin facilitarea accesului la medici specializati si prin facilitarea accesului la servicii de asistenta specifice, atat de necesare in astfel de situatii. Prin confortul financiar si accesul la aceste servicii, increderea clientilor nostri in viitor e mai puternica, iar sansa la viata si insanatosire e mai mare, indiferent cum arata statisticile. Dorinta noastra este sa schimbam aceste statistici si sa fim alaturi de oameni, caci acesta este rolul primordial al unei companii de asigurari, sa ajute oamenii.”

*sursa: World Health Organization; Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate; Comisia Europeana

 


Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 13 iunie 2019

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document