Comunicate de presa
Allianz-Tiriac

Allianz-Tiriac nu face profit din segmentul RCA

Comunicat de presa

Publicat pe 15 iunie 2017

Allianz-Tiriac doreste sa clarifice anumite informatii aparute in spatiul public care, sub forma in care au fost comunicate, pot sugera faptul ca Allianz-Tiriac a inregistrat in anul 2016 profit, ca urmare a vanzarilor politelor RCA.

Rezultatele aferente anului trecut la nivel agregat pe segmentul auto (RCA si CASCO) arata un rezultat tehnic de 19,4 mil. lei, interpretat ca profit atribuit celor doua segmente auto.

Insa, acest rezultat tehnic nu reprezinta in realitate si rezultate pozitive pe ambele segmente auto, ci un rezultat tehnic pozitiv inregistrat la nivelul segmentului casco si un rezultat tehnic negativ, de minus 16 mil. lei, inregistrat la nivelul segmentului RCA care, cumulat, ajung la un nivel total de 19,4 mil. lei.

Pe aceasta cale, reiteram informatiile transmise publicului in ultimii ani, care reflecta lipsa de profitabilitate a segmentului RCA la nivelul portofoliului Allianz-Tiriac.

In egala masura, precizam faptul ca rezultatele inregistrate in 2016 pe segmentul auto nu au fost influentate de modificarile anuntate la nivelul comisioanelor oferite partenerilor de distributie, modificarile de comisionare intrand in vigoare la 1 decembrie 2016.

Allianz-Tiriac Asigurari
Departamentul Comunicare
Bucuresti, 15 iunie 2017

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Toate declaraţiile si pozitiile exprimate in acest document se afla sub incidenta specificatiilor de mai jos: Anumite declaraţii prezentate în acest document se pot referi la aşteptări viitoare şi la alte proiecţii, care se bazează pe evaluările şi previziunile curente ale administratorilor şi implică riscuri şi incertitudini cunoscute şi necunoscute, care pot determina ca rezultatele, performanţele actuale să evolueze în mod diferit faţă de estimările exprimate sau sugerate în declaraţiile prezentate. Înplus, expresii precum „ar putea, va fi, ar trebui, se aşteaptă, planifică, intenţionează, anticipează, crede, estimează, previzionează, potenţial sau continuă” şi alte expresii similare se referă la proiecţii şi aşteptări pentru viitor.Rezultatele, performanţele obţinute în practică sau evenimentele pot fi diferite de cele exprimate în asemenea declaraţii, fiind influenţate, fără a fi limitate, de: (i)condiţiile economice generale, inclusiv condiţiile economice particulare ale activităţilor de bazăaleAllianz şi pieţelor principale în care operează; (ii) performanţele înregistrate de pieţele financiare, inclusiv pe pieţele în creştere; (iii) frecvenţa şi gravitatea evenimentelor asigurate; (iv) nivelul mortalităţii şi tendinţele acesteia; (v) nivelele de persistenţă; (vi) dimensiunea creditelor neperformante; (vii) nivelul ratelor dobânzii; (viii) ratele de schimb valutar; (ix) modificări ale mediului concurenţial; (x) schimbări ale legislaţiei şi reglementărilor, inclusiv schimbări referitoare la convergenţa monetară şi Uniunea Monetară Europeană; (xi) schimbări în politicile băncilor centrale şi/sau ale guvernelor; (xii) impactul achiziţiilor, (xiii) măsurile de reorganizare, precum şi de alţi (xiv) factori competitivi, la nivel naţional, regional sau global. Mulţi dintre aceşti factori pot apărea sau se pot manifesta mai pronunţat ca urmare a activităţilor teroriste şi a consecinţelor acestora.Compania nu îşi asumă nici o obligaţie de a actualiza orice informaţie referitoare la proiecţiile viitoare eventual exprimate în acest document