021/20 19 100 | 0801 0801 08
info@allianztiriac.ro
  Search

Asigurare Raspundere Civila

Asigurare Allianz-Tiriac Raspundere Civila
Minimize
Cum te ajuta asigurarea de raspundere civila?
Indiferent de nationalitate, profesie, pozitie sociala, fiecare dintre noi este raspunzator pentru propriile fapte.
In anumite cazuri, suntem raspunzatori si pentru actiunile copiilor nostri, ale persoanelor sau animalelor pe care le avem in grija.
Raspunderea pentru propriile fapte implica, uneori, plata unor sume consistente pentru remedierea prejudiciilor produse tertelor persoane.
O asigurare de raspundere civila vine in ajutorul tau exact in aceste situatii.
Maximize
De ce sa alegi asigurarea de raspundere civila de la Allianz-Tiriac?
Utilitatea asigurarii de raspundere civila fata de terti
Oricat ai fi de resposabil si prevazator in relatia cu cei din jur, actiunile tale ori ale copiilor tai pot provoca daune celorlalte persoane (vatamari corporale sau pagube materiale).
Pentru compensarea acestor daune va trebui sa platesti din resurse proprii sau vei putea apela la o asigurare de raspundere civila.
Daca inchei o asigurare de raspundere civila fata de terti la Allianz-Tiriac, iti vei proteja bugetul tau sau al familiei tale, deoarece Allianz–Tiriac va suporta in locul tau cheltuielile pe care esti obligat sa le faci pentru a acoperi prejudiciile produse neintentionat altor persoane.
In ce conditii poti incheia o asigurare de raspundere civila fata de terti?
Poti incheia o asigurare de raspundere civila fata de terti daca esti persoana fizica (indiferent de nationalitate) si ai domiciliul in Romania.
Sunt inclusi automat in asigurare si sotul/ sotia ta, copii tai minori, precum si alte persoane pentru care esti obligat sa raspunzi conform legii sau care se afla in intretinerea ta si domiciliaza impreuna cu tine la aceeasi adresa inscrisa in contractul de asigurare.
Ce trebuie sa stii despre asigurarea de raspundere civila fata de terti?
Daca din culpa ta sau a persoanelor din familia ta, daca din cauza bunurilor sau animalelor tale, ai produs o paguba unei terte persoane si esti obligat sa o acoperi, Allianz-Tiriac va plati in locul tau contravaloarea pagubelor produse, astfel:
 • in cazul producerii de vatamari corporale, se vor achita cheltuielile necesare restabilirii sanatatii persoanei accidentate/cheltuieli de deces sau pensii de intretinere pentru mostenitori
 • in cazul producerii de pagube la bunuri, se vor achita cheltuielile necesare repararii bunurilor sau inlocuirii acestora
 • cheltuielile de judecata, in cazul in care pentru solutionarea cererii de despagubire s-a apelat la instantele de judecata iar acestea au stabilit despagubiri in sarcina ta
Utilitatea asigurarii de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar
Esti o persoana atenta si cat se poate de grijulie cu lucrurile din locuinta inchiriata. Cu toate acestea, stii foarte bine ca intr-un moment de neatentie sau din imprudenta, poti provoca anumite pagube bunurilor apartinand proprietarului. Iar daunele si avariile provocate accidental bunurilor proprietarului sau locuintei inchiriate te vor costa scump. Asigurarea de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar se va dovedi un sprijin real in astfel de situatii.
Allianz- Tiriac iti ofera suportul necesar pentru a putea acoperi pagubele pe care, in mod accidental, le-ai putea produce bunurilor apartinand proprietarului locuintei inchiriate.
In ce situatie poti incheia o asigurare de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar?
Poti incheia o asigurare de raspundere civila a chiriasului fata de proprietar daca esti persoana fizica detinand dreptul de folosinta temporara a unui imobil, in baza unui contract de inchiriere incheiat cu un proprietar si pentru care platesti chirie/ redeventa.
Ce trebuie sa stii despre asigurarea de raspundere a chiriasului fata de proprietar?

Daca ai produs pagube proprietarului de la care ai inchiriat locuinta si trebuie sa suporti cheltuielile pentru acoperirea acestor pagube, Allianz–Tiriac va plati in locul tau astfel:

 • in cazul producerii de vatamari corporale proprietarului, se vor achita cheltuielile necesare restabilirii sanatatii acestuia, cheltuieli de deces sau pensii de intretinere pentru mostenitori
 • in cazul producerii de pagube la locatia sau bunurile inchiriate, se vor achita cheltuielile necesare repararii bunurilor sau inlocuirii acestora
 • cheltuielile de judecata, in cazul in care pentru solutionarea cererii de despagubire s-a apelat la instantele de judecata, iar acestea au stabilit despagubiri in sarcina ta
Utilitatea asigurarii de raspundere a proprietarului fata de chirias
Relatia dintre proprietar si chiriasii sai nu este intotdeauna lipsita de surprize neplacute. Desi responsabil si prevazator, uneori e posibil sa pierzi din vedere necesitatea efectuarii unor reparatii sau a unor lucrari de intretinere in locuinta pe care o inchiriezi. In cazul in care, din cauza neglijentei tale, bunurile apartinand chiriasilor tai vor fi avariate, vei fi obligat sa-ti asumi responsabilitatea acestor pagube si sa platesti chiriasilor despagubiri.
Allianz–Tiriac preia cheltuielile legate de compensarea prejudiciilor produse accidental chiriasilor tai si asupra bunurilor apartinand acestora.
In ce situatie poti incheia o asigurare de raspundere a proprietarului fata de chirias?
Poti incheia o asigurare de raspundere civila a proprietarului fata de chirias daca esti persoana fizica detinand in proprietate un imobil a carui folosinta temporara, totala sau partiala, o transmiti altor persoane in schimbul unei chirii si care are destinatia de locuinta, sediu social, magazin, depozit, stand expozitional, cabinet, birou etc.
Ce trebuie sa stii despre asigurarea de raspundere a proprietarului fata de chirias?

Daca ai produs pagube chiriasului caruia i-ai inchiriat locuinta si trebuie sa suporti cheltuielile pentru acoperirea acestor pagube, Allianz–Tiriac va plati in locul tau astfel:

 • in cazul producerii de vatamari chiriasului sau familiei acestuia, se vor achita cheltuielile necesare restabilirii sanatatii acestuia, cheltuieli de deces sau pensii de intretinere pentru mostenitori
 • in cazul producerii de pagube la bunurile chiriasilor, se vor achita cheltuielile necesare repararii bunurilor sau inlocuirii acestora
 • cheltuielile de judecata, in cazul in care pentru solutionarea cererii de despagubire s-a apelat la instantele de judecata, iar acestea au stabilit despagubiri in sarcina ta
  • Utilitatea asigurarii de raspundere a proprietarilor de caini
   Prietenul tau cel mai bun poate reactiona imprevizibil. Se poate intampla sa devina agresiv si sa atace persoane necunoscute, iar tu, oricate eforturi ai face, sa nu il poti controla.
   Vei fi nevoit, prin urmare, sa suporti consecintele si sa platesti despagubiri persoanelor ranite de catre cainele tau. Sumele necesare despagubirii victimelor acestor agresiuni sunt adeseori consistente si iti pot dezechilbra bugetul.
   Asigurarea Allianz–Tiriac reprezinta un sprijin util in astfel de situatii, oferindu-ti suportul financiar necesar.
   Asigurarea acopera cheltuielile pe care vei fi nevoit sa le platesti cu titlu de despagubire victimei agresiunii cainelui tau.
   In ce situatie poti incheia o asigurare de raspundere a proprietarilor de caini?
   Poti incheia o asigurare de raspundere a proprietarilor de caini daca esti persoana fizica si faci parte dintre proprietarii de caini periculosi si agresivi, definiti si clasificati conform legii, cu indeplinirea urmatoarelor conditii:
   • cainele sa aiba un numar de identificare aplicat prin tatuare sau microcip
   • cainele sa fie inregistat la Asociatia Chinologica Romana
   • cainele sa aiba un carnet de sanatate.
   Ce trebuie sa stii despre asigurarea de raspundere a proprietarilor de caini?

   Allianz-Tiriac acopera cheltuielile pe care trebuie sa le faci in urmatoarele situatii:

   • daca prin actiunea agresiva a cainelui tau terte persoane au suferit vatamari corporale, inclusiv deces, Allianz-Tiriac va acoperi cheltuielile cu refacerea sanatatii persoanei, cheltuielile de deces si pensiile de intretinere pentru mostenitori
   • in cazul in care pentru solutionarea cererii de despagubire s-a apelat la instantele de judecata, iar acestea au stabilit despagubiri in sarcina ta, Allianz-Tiriac va acoperi si cheltuielile de judecata.
   Utilitatea asigurarii de raspundere a managerilor
   Conducerea unei companii implica o presiune imensa. Orice decizie eronata poate sa conduca la diminuarea activelor companiei sau la pierderi suferite de terte parti.
   Administratorii sau directorii executivi sunt legal raspunzatori pentru toate daunele/pierderile provocate companiei sau tertelor parti (actionari, creditori, stat, furnizori, clienti, competitori, angajati etc.), fiind obligati sa plateasca despagubiri pentru acoperirea acestora din patrimoniul personal.
   In mediul de afaceri actual, niciun manager care isi doreste sa contribuie la succesul companiei pe care o conduce nu este in afara pericolului de a lua decizii eronate prin care poate provoca prejudicii tertelor persoane sau companiei. Pentru a acoperi aceste prejudicii, managerul poate fi obligat la plata unor despagubiri, fiindu-i afectat patrimoniul sau putand fi afectat chiar personal.
   Asigurarea de raspundere civila legala a managerilor protejeaza patrimoniul in situatiile descrise mai sus.
   In ce situatie poti incheia o asigurare de raspundere a managerilor?
   Poti incheia o astfel de asigurare daca detii una dintre urmatoarele pozitii manageriale/ functii:
   • presedintele Consiliului de Administratie,
   • administrator
   • director general
   • director general adjunct
   • director executiv
   • orice alt director care are autoritatea directorului general.
   Ce trebuie sa stii despre asigurarea de raspundere a managerilor?

   Allianz-Tiriac plateste:

   • sumele pe care esti obligat sa le platesti pentru a acoperi pierderile financiare inregistrate de terti sau de companie din culpa ta, in calitate de manager
   • costurile legale si de expertiza achitate , indiferent daca ai fost obligat sau nu sa le platesti, prin hotarare judecatoareasca.
   Utilitatea asigurarii de raspundere profesionala
   Iti desfasori activitatea ca liber profesionist? Indiferent daca esti medic, avocat, notar, expert contabil, auditor etc., nu esti lipsit de riscurile de a face greseli in indeplinirea obligatiilor pe care le ai fata de beneficiarii serviciilor profesionale oferite de tine.
   Allianz–Tiriac va acoperi, prin politele de asigurare de raspundere civila profesionala, pierderile pe care ai putea sa le ai in cazul in care clientii tai sunt prejudiciati de catre tine prin neindeplinirea obligatiilor profesionale din eroare, omisiune, neglijenta.
   In ce situatii poti incheia o asigurare de raspundere profesionala?
   Poti incheia o asigurare de raspundere civila profesionala daca esti persoana fizica sau persoana fizica autorizata sa practice in mod liber una dintre urmatoarele profesii:
   • asistent medical/medic
   • avocat
   • expert contabil/contabil autorizat
   • arhitect sau inginer proiectanti
   • notar public
   • medic veterinar
   • traducator
   • auditor financiar
   • practician in insolventa
   • agenti de asigurari.
   Ce trebuie sa stii despre asigurarea de raspundere profesionala?
   In desfasurarea profesiei tale ai facut o eroare, omisiune sau neglijenta prin care ai cauzat un prejudiciu clientilor tai? In acest caz, daca ai incheiat o polita la Allianz-Tiriac, aceasta va suporta costurile necesare acoperirii prejudiciului precum si cheltuielile de judecata, in cazul in care, pentru solutionarea cererii de despagubire s-a apelat la instantele de judecata, iar acestea au stabilit despagubiri in sarcina ta.